≫ 

Bivši trener Zvezde isprozivao večite i sam derbi: "Pa ja sam dao 5 na Marakani"

Kosanović ističe da večitomd erbiju ne treba da se daje značaj

  • 4
Milorad Kosanović Foto: MN Press

Kao i uvek kada je u pitanju Milorad Kosanović, izjave nekadašnjeg trenera Crvene zvezde i Vojvodine date su "bez dlake na jeziku."

Tako je bilo i sada, kada je u razgovoru za "Sportski žurnal" analizirao 167. večiti derbi i žestoko opleo i po Zvezdi i po Partizanu.

- Zašto bismo davali značaj utakmici između Zvezde i Partizana? Samo se o njima piše, kao da čine nešto kapitalno za srpski fudbal, a reprezentativca nemaju. Nijednog. Mene interesuju naši i zašto ih nema. Srpski fudbal neće ozdraviti na Pićiniju, Falku, Nathu... Zato i ne vredi komentarisati derbi s tri udarca ka golu. S obe strane, od dva najbolja kluba u zemlji!? A hoće da igraju Ligu šampiona - rekao je Kosanović i nastavio:

- Partizan nema igru prema napred, preti najčešće iz kontre, ako pobegne Menig ili nejaki protivnik dozvoli upliv u poslednjih 30 metara, centaršut u šesnaesterac. Zvezda nije navikla da igra pod latentnim pritiskom i stalnim vraćanjem na njenu polovinu, što sam obilato koristio sa Borcem iz Čačka, nasred Marakane dao pet komada.

Dotakao se i Strahinje Erakovića, momka koji je sjajno odigrao utakmicu u subotu veče, i Nikole Terzića koji je promašio zicer u prvom poluvremenu.

- Momka već smeštaju u izlog prodaje radi, umesto da edukuju. Pohvale zaslužuje, ali daleko je od reprezentativnog igrača. Prisetimo se Brage, Rendžersa... Polako, vremena ima za trgovinu. Što se tiče Terzića, dečku je lopta odskočila visoko, da je valjano obučen: stegao bi je prema dole i pogodio okvir gola. Mada, drvlje i kamenje nije zaslužio. Ponajmanje pogrdan epitet tragičara derbija. Talentovan je, naigraće se vrhunskog fudbala.

Video: Stanojević ušao u diskusiju s novinarima: Kažite mi da li je Zvezda nešto više zaslužila nego mi?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hugo

    19. april 2022 | 11:29

    Ono kada se stvari zovu pravim imenom od reči do reči ...

  • Blaki

    19. april 2022 | 12:56

    Kao i uvek kad nešto Kosan kaže, svaka u centar!!! Kako su igrali trebali su da vrate navijačima pare!

  • Laki

    19. april 2022 | 11:47

    Bravo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA