Igrali sa Zvezdom kvalifikacije za Ligu šampiona, sada blizu izbacivanja iz Evrope i prve lige

Rumunski velikan u velikom problemu

  • 1
Mirko Ivanić Foto: Marko Jovanović

Rumunski velikan Kluž nalazi se pred ozbiljnim sankcijama, pošto aktuelnom šampionu Rumunije preti izbacivanje iz Evrope i gubljenje licence za učešće u Prvoj ligi Rumunije.

Kako piše rumunski portal "Plejsport", Kluž je dužan bivšem golmanu Giedrijusu Arlauskisu 500.000 evra, koje je trebalo da isplate u tri rate. Prva rata je trebalo da bude isplaćena 1. oktobra 2021. godine, zatim 1. februara 2022. godine litvanskom čuvaru mreže je trebalo da na račun legne drugi deo dugovanja, a 1. juna treći. Ipak, rumunski klub nije ispoštovao niti jedan rok i nalazi se u problemu.

Golman je zbog nepoštovanja dinamike kontaktirao FIFA kojoj je predao celokupni slučaj. Presuda je stigla u rumunski klub, a u njoj je naznačeno da će Kluž morati da plati celokupan dug plus po 10.000 evra za svaki mesec kašnjenja. Rok je određen za poslednji dan maja, i ukoliko se to ne desi, FIFA bi mogla da blokira ulazne transfere Klužu.

Katastrofa za Kluž mogla bi da bude to što se radi o dugovanja starijem od 31. decembra 2021. godine i to bi moglo da ostavi klub bez licence za Evropu, ali i za domaću ligu.

Još jedan problem za Kluž je trenutna forma, pošto su nakon dva vezana poraza, od toga jedan od direktnog konkurenta FCSB na domaćem terenu, na samo dva boda prednosti na prvoj poziciji pet kola pre kraja prvenstva.

Video: Golman Kluža poklonio Pavkovu gol: Trener rumunske ekipe se krstio kad je video šta je uradio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    20. april 2022 | 16:36

    grad je cluj = kluz a klub se zove cfr caile ferate romane - rununske zeleznice ili zeleznicar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA