≫ 

Kalinić "zapalio" Poljud: Hajduk opet bolji od Dinama, "Bili" i Split i dalje sanjaju o tituli!

Kako luda završnica nas očekuje u finišu hrvatskog prvenstva

  • 3
Nikola Kalinić, Dinamo, Hajduk Printskrin: Arena sport

Goreo je Split, goreo je Poljud, a vatru je potpalio Nikola Kalinić! Fudbaleri Hajduka uspeli su da savladaju Dinamo Zagreb u najvećem derbiju hrvatskog fudbala sa 1:0, čime su dodatno zagorčali šampionsku trku u susednoj nam Hrvatskoj.

Hajduk je pred sobom imao zaostalu utakmicu protiv Dinama, meč koji je bio biti ili ne biti za "Bile", jer bi u slučaju eventualnog poraza Dinamo došao na korak od osvajanja šampionske titule, dok bi pobeda Hajduka ili potencijalni remi pomogli i Osijeku da zaustavi Modre.

Prepun Poljud je uradio svoje, a i pojačanje u vidu često osporovanog Nikole Kalinića.

Splićani su dobili i najbolji mogući scenario iz ove utakmice, slavili su po drugi put protiv Dinama ove godine, posle pobede na Maksimiru (2:0), Nikola Kalinić je sjajnim pogotkom doneo prednost, a samim tim i pobedu u ovom derbiju punom naboja.

Dambrauskas i Kopić su pred sobom imali veoma komplikovane zadatke, trebalo je da nadmudre jedan drugog. Hajduk je tokom meča bio znatno konkretniji, napadao je, stvarao šanse, dok je Dinamo igrao po receptu "dovoljan je i bod".

Koliko je bilo "nategnuto" govori i činjenica da je nadoknada u oba poluvremena glasila ukupno 16 minuta, što zbog jakih duela (Melnjak - Lauritsen), tako i zbog odugovlačenja i izležavanja po terenu.

Ipak, kada se sve sabere i oduzme u ovom derbiju, najzadovoljnija je ekipa Hajduka koja opet ima legitimna prava da sanja titulu, pošto na pet kola do kraja ima četiri boda manje od Dinama, ali i još jedan duel sa ovom ekipom. Takođe, dobro pozicioniran je i Osijek, koji ima dva boda manje od vodećeg Dinama.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Sukob je počeo na Maksimiru, a Jugoslavija je nestala na Poljudu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA