≫ 

"Palo" je polivanje pivom u Minhenu, a to znači samo jedno: Bajern je šampion - 10. put zaredom!

Bavarci slavili u "Klasikeru" protiv Borusije Dortmund 3:1 i tako postali prvi tim iz "lige petice" koji je vezao dvostruki broj šampionskih pehara

  • 4
FK Bajern slavlje Foto: Tanjug/AP

Toče se galoni piva u Minhenu, zalihe se šalju na Alianc Arenu, a to uglavnom znači samo jedno - šampionsku feštu fudbalera i navijača minhenskog Bajerna.

Desetu sezonu zaredom Nemačka ima istog šampiona, nije ni potrebno naglašavati ime novog/starog prvaka, koji je u subotu, pobedom nad Borusijom u derbiju koji je to bio samo na papiru (3:1) i matemaički rešio pitanje prvaka.

Strelci za Bajern pred krcatim tribinama bili su Gnabri, neizbežni Levandovski i Musiala, za goste je to bio Emre Džan, ali tek za 2:1 i nadu koja je brzo ugašena.

Borusija je i ove godine, kao i sve ranije, uz ostale klubove bila samo gaenirung u takmičenju koje pripada samo jednom timu. Bavarci su mašina čijoj se dominaciji ne nazire kraj i nema nagoveštaja da bilo koji tim može u skorije vreme stati na put seriji titula koje gigant iz Minhena unosi i u vitrine.

Tri kola pre kraja Bajern je pobegao drugoplasiranoj Borusiji na 12 bodova, ostalima gotovo 20, te su i ove brojke sasvim jasan pokazatelj ko "kosi, a ko vodu nosi" u nemačkom fudbalu.

I tako je godinama. Evo, sad već čitavu deceniju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Berlinski zid

    23. april 2022 | 21:20

    Najdosadnija liga ikada, gde decenijama dominira samo jedan klub! Prvi protiv drugoplasiranog i kvota na Bajern je 1.30!? Zamislite u Engleskoj da je kvota na Man. City protiv Liverpula 1.30 ili u Španiji na Real protiv Barse!? Je... ti takvu ligu gde je jedan klub toliko dominantan.

  • Mare

    23. april 2022 | 21:47

    Zar je moguce, pa sta kaze selektor na ovako neregularnu ligu, kako je moguce da jedan tim 10 godina bude sampion? Ako Bog da za par godina da gledamo isto i u Srbiji, ove godine peta u nizu.

  • Pop Cira

    23. april 2022 | 22:40

    Da nije Terza namestio , Boga mu poljubim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA