≫ 

Rijeka prokrčila Dinamu put do prvaka Hrvatske, Osijek posustao na Rujevici

Sve je u rukama Zagrepčana sada

  • 1
NK Rijeka, Drmić Printskrin: Twitter / AboutHNL

Jedno od najzanimljivih prvenstava u svetu, hrvatski HNL, ulazi u zaršnicu, a neke stvari iz kola u kolo postaju jasnije. Glavni konkurent Dinama, ekipa Osijeka, poražena je na Rujevici od Rijeke sa 3:1, čime je dovela u pitanje svoj pohod na titulu.

Bilo je ovo jedno od "finala"  za izabranike Nenada Bjelice, i oni su posustali.

Ekipa Osijeka nije ličila na sebe, nije bila svoja, Kristjan Lovrić, koji je plaćen 2.500.000 evra Gorici se praktično nije video u prvom poluvremenu, kao ni Mijo Caktaš, dok je napadački trio Rijeke Drmić-Vučkić-Murić bio i više nego primetan.

Upravo je taj trio i postigao sva tir gola. Prvo je Robert Murić siguran bio sa bele tačke u 19. minutu, potom je i Haris Vuučkić bio precizan samo 17 minuta kasnije, igrao se 36. minut, a na semaforu je bilo 2:0.

Josip Drmić je postigao gol u 43. minutu, ali je poništen zbog ofsajda. Ipak, švajcarski reprezentativac je na svoj gol morao da sačeka samo do početka drugog poluvremena i 48. minuta.

Bjelica je posegao za izmenama, ubacio je Mancea, Brleka i Hiroša, a upravo mu je Mance doneo gol dva minuta posle izmene - bilo je 3:1.

Osijek je u tim momentima imao momentum, krenuli su plavo-beli na sve ili ništa, ali nisu mogli do gola Labrovića, nije im se dalo. Drmić je postigao još jedan gol za Rijeku, ali ponovo iz ofsajda.

Sve u svemu, Rijeka je odolela napadima Osijeka, uspela je ponovo da ih savlada i ovoga puta verovatno da ih skloni s puta za titulu. Mada, Osijek može da se vrati, ukoliko uspe da savlada Dinamo u njihovom predstojećem duelu.

Zagrepčani svoj duel igraju protiv Gorice, a eventualnom pobedom bi otišli na pet bodova prednosti u odnosu na Osijek, na samo četiri kola do kraja.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Nenad Bjelica o Vladanu Milojeviću i ambicijama: Doći ćemo do liga petice!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA