≫ 

Bilo je potrebno da Arapi dođu da bi PSŽ stigao Marsej i Sent-Etjen: Mesi golčinom začinio titulu

Pariski klub remijem sa Lansom matematički obezbedio novi pehar

  • 2
Leo mesi Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Pari Sen Žermena novi su prvaci Francuske, što se nijednog momenta nije ni dovodilo u pitanje, samo se čekao zvanični momenat, trenutak kada će "Sveci" ostatku konkurencije biti nedostižni i u teoriji.

To se i dogodilo u subotu uveče u meču sa Lansom u kojem je viđen remi 1:1, i upravo je tim bodom ekipa Maurisija Poketina sebi prilepila etiketu "šampioni". Četiri kola pre kraja Parižani imaju 16 bodova više od prvog pratioca Marselja.

Jeini gol za domaći sastav postigao je Argentinac Lionel Mesi, i to kakav, za TV špice - ispalio je raketu u dalji gornji ćošak gola gostiju i "zapalio" tribine Parka Prinčeva.

Mesi je tako stigao do još jednog, ukupno 39. trofeja u karijeri!

Parižanima je ovo bio deseti pehar u istoriji kluba i već osmi otkad je klub pod patronatom katarskog šeika Nasera Al-Kelaifija. Od momenta kada je ovaj moćni igrač svetskog fudbala ušao u klub 2012. godine, i uložio milijarde da stvori evropskog giganta, "Sveci" samo dva puta nisu bili prvaci.

Sa novim peharom Pari Sen Žermen se konačno izjednačio po broju titiula prvaka Francuske sa Marseljom i Sent-Etjenom koji su sve svoje pehare namenjene najboljem u državi osvajali davno: Olimpik poslednji put 2009/2010, a Sent-Etjen u sezoni 1980/1981.

Leonardo, Al Kelafi Foto: J.E.E / Sipa Press / Profimedia

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    24. april 2022 | 08:51

    katar je vlasnik psg-a A katar je i domacin svetskog prvenstva (misel platini je ucenio katar da moraju da kupe psg ako zele da budu organizatori mundijala) ako argentina pobedi mundijal je 100% namesten.mesi presao u psg katar mu obecao titulu sa srgentinom

  • Nesa

    24. april 2022 | 08:29

    Ligu Sampiona nikad necete osvojiti.Dzaba vam I Arapi I ostali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA