≫ 

Liverpulova moć obesmislila gradski derbi, Evertonu presudili Klopovi rezervisti

Gradski derbi je protekao prema očekivanjima

  • 0
FK Liverpul - FK Everton Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Liverpula porazili su Everton u gradskom derbiju odigranom na "Enfildu" rezultatom 2:0 (0:0) i nastavili trku udvoje sa Mančester sitijem za titulu prvaka.

Očekivano, pobeda je i ovog puta pripala boljem, kvalitetnijem, mada je Klopov tim dugo tražio način da probije danas vrlo tvrde "Karamele" koje nisu bile raspoložene da se nadigravaju.

Za to im je trebalo mnogo prolivenog znoja, mnogo borbe i žustre igre, ali i sveža krv sa klupe, koja je i donela prevagu u utakmici koja je svakom navijaču "Redsa" važnija od bilo koje druge.

Luis Dijaz i Divok Origi su napravili razliku ovog puta, njihov impuls na igru ekipe po ulasku sa klupe, bio je presudan. Obojica su ušla na isteku sata igre, u isto vreme (umesto Manea i Keite), a samo dva minuta kasnije Liverpul je "otključao bravu" gostiju preko Robertsona.

Konačan udarac Klopov sastav zadao je Evertonu u koprodukciji dvojice džokera, preko Dijaza koji je atraktivno asistirao, i Origija, koji je golom stavio tačku na ovaj meč.

Evertonu, sa druge strane, predstoje silne muke ne samo u pogledu toga da se konsoliduje i pronađe pravi ritam, već da sačuva sebi mesto u eliti za narednu sezonu. Situacija po tim sa "Gudisona" ne izgleda nimalo prijatno ako se pogleda tabela posle 33 kola: da je danas kraj sezone Everton bi ispao iz lige.

Gore, na samom vrhu, situacija je onakva kakva je i bila. Siti tek za bdo beži "Redsima", koje u narednih deset dana očekuje niz teških izazova: oba meča polufinala Lige šampiona sa Viljarealom i premijerligaške borbe sa Njukaslom i Totenhemom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA