≫ 

Burno saopštenje kluba iz PLS: Jesmo se valjali, ali od muke! Mi se ne dogovaramo na pumpama

Iz Inđije zagrmeli posle 32. kola i gostovanja u Pančevu

  • 5
FK Inđija Printskrin: Youtube/Prva liga Srbije

Čelnici FK Inđija obratili su se saopštenjem javnosti nakon održanog Upravnog odbora kluba, a sve posle dešavanja na utakmici sa Železničarom iz Pančeva!

Inđija je taj meč izgubila, iako je vodila 1:0 na poluvremenu, a saopštenje koje prenosimo vezano je za pojedine medijske natpise i tvrdnje.

- Uvažena fudbalska i sportska Srbijo, Kako su to konstatovali i preneli neki štampani i elektronski mediji, tačno je u naslovu "igrači se od muke valjali po terenu!" Tačno je ! Od muke su se po ko zna koji put po zelenoj travi „valjali“ igrači FK Inđije.

- Sada i bez navodnika, valjali smo se jer više ne možemo da podnesemo da neko i iz nekog razloga „mora“ da pobedi Fk Inđiju, da „mora“ da „zasluži“ protiv FK Inđije bar 2 penala ili da „mora“ da se dodeli FK Inđiji u samo jednoj utakmici 10 žutih kartona uz jedan paran dakle i jedan crveni. I to protiv koga? Protiv onih koji bi FK Inđiju, ako je gledati po budžetu , veličini kluba i organizaciji , trebalo da pobeđuju sa više golova razlike. Dakle „moraju“ najveći, ali izleda da „moraju“ i ostali.

- Ali, zato je upravo fudbalska igra zanimljiva, gde bi trebalo da je lopta okrugla i da se sve svodi na jedno prvenstvo u godini i 90 minuta na zelenoj pozornici. Pošto u Srbiji retko ko čita bilo šta dalje od drugog pasusa, naš predlog ćemo izložiti odmah.

- Nakon naslova koji je kako smo svi pročitali „sa čudnim prelazom iz 2 u 1 , na utakmici FK Železničar – Fk Inđija u 2. kolu plej ofa ime našeg malog, ali ponosnog kluba stavljeno u kontekst koji nam nikako danas, nikada nije, niti će pripadati, a kako smo mi jedini ovde oštećeni do mere da takve odluke „delioca pravde“ direktno mogu uticati na naš plasman u Super Ligu Srbije, predlažemo da nadležni organi FSS-a, sudijske organizacije FSS-a, UEFE, Policije Srbije ili bilo koji drugi organ, ODMAH SASLUŠAJU I SPROVEDU ISTRAGU DA LI JE U OVOJ UTAKMICI „ČUDNOJ IZ 2 u 1“, učestvovao BILO KOJI IGRAČ FK INĐIJA ILI ČLAN STRUČNOG ŠTABA, KAO I ČLAN UPRAVE KLUBA!

- Naravno isto očekujemo i u slučaju svih ostalih aktera ove utakmice. Fudbalski klub „ Inđija“ u svojoj dugoj i bogatoj istoriji , za razliku od pojedinih takmaca u Prvoj ligi Srbije, nikada nije želeo da se o tituli odlučuje u kancelarijama, kafanama , restoranima, parkinzima ili benzinskim pumpama, već isključivo na zelenom pravugaoniku tj. terenu za igru koji jedini smatramo za merodavan.

- Naime, kao klub bogate tradicije duge 90 godine klub se distancirao od bilo kakve estradacije fudbala , verujući u uložen trud, rad , kvalitet i entuzijazam. Ali, boli nepravda učinjena prema igračima i članovima stručnog štaba , bole izrečeni nepostojeći i izmiljeni kazneni udarci protiv našeg kluba , boli nepravda. U prošlogodišnjem šampionatu Super lige Srbije protiv našeg kluba dosuđeno je 21. kazneni udarac , kao 89 žutih i sedam crvenih kartona, ispašće da smo najgrublji tim u Srbiji , a svi dobro znaju kakav se fudbal gaji i igra na „Tojo tajers“ areni. Ljubitelji fudbala vrlo dobro pamte utakmice i još su sveža sećanja na dosuđena dva nepostojeća kaznena udarca u 88. i 90. minutu utakmice u Super ligi Srbije.

- Naše namere i dalje ostaju iste, primarni cilj je Super liga , poboljšanje infrastrukture izgradnjom reglektora na stadionu, a ponašanje domaćinsko , gospodsko i pre svega sportsko. Zbog sličnog saopštenja nakon utakmice sa FK „Javor“ koju je sudio poznati Srpski sudija Nikolić Bojan iz Kragujevca koja je odigrana u Inđiji, kažnjeni smo sa 500.000,00 dinara. Ako je kazna da se zataška istina , nećemo ćutati i uvek ćemo biti za pravičnost i pravdu, te ako se nekome i ovo saopštenje učini da nije u korist i za dobrobit srpskog fudbala i sporta , spremni smo da i ovaj put platimo kaznu - između ostalog stoji u saopštenju.

Video: Čudna reakcija štopera Jagodine u meču koji je pod sumnjom da je namešten

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    26. april 2022 | 12:07

    Pa zar opet Santrač Dejan i Stanojević Goran zvani Levis , zar opet namestaju. Njih proterati iz Srpskog fudbala. Zabraniti im da se bave fudbalom !!!

  • Mare

    26. april 2022 | 12:13

    Fudbal u Srbiji nikad nije bio u gorem stanju, Partizan igra 28 prijateljskih utakmica u domacoj ligi, ali zato kad dodje mocna Flora pokaze im gde im je mesto. Zvezda je trenutno jedina svetla tacka srpskog fudbala, bastion onog pravog sto bi sport trebalo da predstavlja.

  • Rape

    27. april 2022 | 16:32

    Sramno..Indjija ima najbolju ekipu ..Javor se gura sa udje tj sve zbog Lazovica. BRUKA SRA SE RADI..Smanjiti broj klubova na 10 ako se msl nesto u suprotnom samo gazde namestaju i uzimaju lovu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA