Sulud potez Kardifa: Velški klub traži 95 miliona evra od Nanta zbog smrti Emilijana Sale

Prošle su više od tri godine, a slučaj i dalje nije rešen

  • 0
Emilijano Sala Foto: Profimedia/AFP

Fudbalsku javnost uzdrmao je neverovatan zahtev velškog kluba Kardif Sitija, koji traži od francuskog Nanta da im isplati 80 miliona evra zbog pogibije Emilijana Sale, fudbalera koji je tokom zimskog prelaznog roka 2019. godine trebalo da promeni klub i iz Francuske pređe u Vels.

Podsetimo, transfer je dogovoren i argentinski fudbaler je trebalo da doputuje u Kardif i zvanično postane novi igrač velškog kluba. Ipak, do toga nije došlo jer se helikopter u kom se nalazio Sala srušio prilikom putovanja u Vels.

Iz Kardifa smatraju da bi Sala sigurno pomogao ekipi i svojim golovima i asistencijama doprineo klubu da opstane u Premijer ligi. Zbog ekspresnog povratka u Čempionšip velški klub je upravo toliko novca izgubio zbog TV prava, oglašavanja i sponzorstva.

Nesrećni let argentinskog fudbalera organizovao je njegov agent Vili Mekki u ime Nanta, tako da Kardif za nesreću smatra odgovornim francuski klub.

Pre ove ideje Kardifa o odšteti od 95 miliona evra, ceo slučaj je predat Arbitražnom sudu za sport, koji će doneti odluku da li je velški klub dogovorio s Nantom transfer vredan 15 miliona funti pre nesreće i da li će francuski klub morati da isplati taj novac.

Video: Dosad neviđeni snimak aviona u kojem je bio Sala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA