≫ 

Siti i Real odigrali meč decenije! Palo 7 golova, a moglo je preko 10: Čudesni Benzema spasio Madriđane

Nestvaran meč na "Etihadu"

  • 17
Gabrijel Žezus, Mančester siti Foto: Tanjug / AP

Fenomenalno, fenomenalno, fenomalno! Fudbaleri Mančester sitija savladali su Real Madrid u neverovatnom meču prvog polufinala Lige šampiona rezultatom 4:3.

Najbolje što fudbal može da pruži videli smo na "Etihadu" u utorak uveče. Golovi, šanse, driblinzi, ma sve majstorije najvećih umetnika ovog sporta.

Niko ko je gledao ovaj meč nije se pokajao. Verovatno da na bolji način i nije moglo da se utroši 90 minuta života, jer je meč Mančester sitija i Real Madrida bio spektakl. I to je možda slaba reč-

Siti je furiozno započeo meč i već iz prvog napada, nakon samo 95 sekundi igre došao u prednost. Odličan centaršut sa desne strane uputio je Rijad Marez, a Kevin de Brujne je sjajnom reakcijom glavom pogodio mrežu gola koji je čuvao Tibo Kurtoa i doneo prednost svom timu.

Nije se dugo čekalo na dupliranje prednosti Gvardioline ekipe. Već u 11. minutu rezultat je glasio 2:0, a ovoga puta je strelac prvog gola Kevin de Brujne bio u ulozi asistenta. Poslao je loptu za Gabrijela Žezusa, a Brazilac je već iz prijema lopte izbacio Davida Alabu i stvorio sebi veliku šansu, koju nije propustio da realizuje.

Ređale su se šanse ispred Kurtoinog gola, a nova se desila već u 26. minutu. Nakon brze akcije izbio je Marez u kazneni prostor Madriđana, imao je opciju pasa ka Filu Fodena koji je bio potpuno usamljen na oko 10 metara od gola, ali je Alžirac želeo slavu za sebe, šutirao i pogodio samo spoljni deo mreže. Reakcija Pepa Gvardiole nakon tog promašaja Mareza bila je kao da je Španac predosetio šta će se desiti.

Ipak, pre nego što se "to" dogodilo, Siti je imao još jednu veliku priliku. Ponovo brza akcija, ovoga puta kontranapad, pas De Brujnea ka Filu Fodenu kao da je u pitanju igrica "PES", a ne pravi fudbal, ali je mladi engleski fudbaler poslao loptu pored stative.

I za te promašaje ubrzo je stigla kazna. A najava iste desila se samo minut nakon Fodenovog promašaja. Karim Benzema je nakon kratke kombinacije posle kornera uputio centaršut, tamo je najviši bio David Alaba, ali je njegov šut prošao tik pored stative.

Benzemin, tri minuta kasnije, nije. Ferlan Mendi je poslao odličan centaršut, koji je francuski napadač iskoristio, može se reći, u svom stilu. Hirurški precizan udarac, koji se od stative odbio u gol, vratio je madridsku ekipu u život, iako je izgledalo da nema spasa za Madriđane.

Siti je nastavio sa dominacijom u posedu lopte u prvom poluvremenu, bilo je i nekih polu-prilika, ali ne i golova. Na odmor se otišlo rezultatom 2:1.

Drugo poluvreme samo što je počelo, a mreža se već tresla. Fil Foden je iskoristio svoju treću veliku šansu na meču u 51. minutu, a samo tri minuta ranije propustio je jednu veliku priliku pošto mu je udarac sa gol linije izbacio Dani Karvahal. Ipak, u tom 51. minutu nije bilo spasa.

Presing Sitija je urodio plodom, dobio je loptu Fernandinjo koji je pokrivao poziciju desnog beka i uputio centaršut u stilu jednog od najboljih desnih bekova na svetu, a Fil Foden je to iskoristio i glavom zakucao loptu u mrežu rivala.

Ako se prvi put nije čekalo puno za umanjenje prednosti Reala, šta tek reći za ovaj slučaj. Samo dva minuta nakon gola Sitija, Vinisijus je pokazao koliko je brz, ali i inteligentan i vratio je svoju ekipu u život. "Prodao" je stari trik Fernandinju, izbacio ga iz igre bez kontakta s loptom, stuštio se ka golu Sitija i realizovao tu šansu.

Nije bilo ni za očekivati da se tu stane s golovima, a fudbaleri obe ekipe nas nisu razočarali. Šanse su se ređale, a nakon brojnih šansi došao je red i na gol - ovoga puta to je bilo delo Bernarda Silve.

Napravio je faul Eduardo Kamavinga nad Oleksandrom Zinčenkom na oko 20 metara od svog gola, ali je sudija Ištvan Kovač dozvolio prednost. Tada se videlo neiskustvo mladog Francuza, koji je očekivao da će se igra prekinuti i zbog toga je stao, a to je iskusni Portugalac znao da iskoristi.

Uzeo je loptu, ušao u kazneni prostor i fenomenalnim udarcem zakucao loptu u gol Kurtoe za novu, treću prednost Sitija od dva gola razlike.

Kao po nekom nepisanom pravilu, ponovo se nije dugo čekalo na odgovor Real Madrida. Kada je Siti prvi put stigao do dva gola prednosti, Madriđanima je trebalo 15 minuta da smanje, drugi put je trebalo samo dva, a zatim sedam.

Emerik Laport je bio neoprezan, držao je visoko podignutu ruku nakon ubacivanja iz prekida, lopta ga je pogodila i sudija je pokazao na belu tačku. A tu je nemilosrdan bio Karim Benzema.

Iako je za vikend promašio čak dva jedanaesterca, sada je bio hladnokrvan. Izveo je popularnu "Panenku" i postigao svoj drugi gol na meču, a 14. u sezoni kojim je izbio na čelo liste strelaca ovosezonskog izdanja Lige šampiona.

I to je, verovali ili ne, bilo sve. Neverovatan meč. Videli smo sedam golova, a moglo je još bar toliko da bude viđeno.

Meč kakav se ne viđa često, pogotovo ne u ovoj fazi takmičenja, u ovako bitnom meču i na ovakvom nivou.

Revanš meč igra se u sredu 4. maja, a očekivanja su velika. Kako i da ne budu, kada smo gledali atomski fudbal. I to je slab opis.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boing

    26. april 2022 | 21:42

    Odlično polufinale!

  • Zvezda

    26. april 2022 | 20:16

    Koliko velika kvota na Real, ovo nije humano. K'o da Levante igra protiv plastike.

  • Stefan

    26. april 2022 | 20:40

    Siti ako dobije sa 2 gola razlike to je gotovo ne moze real 3 puta da ima toliko srece....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA