≫ 

"Sedam utakmica Pazara praćene od UEFA": Poledica otkrio frapantan podatak o srpskom Superligašu

Sumnje se gomilaju oko kluba sa Jošanice

  • 4
FK Novi Pazar - FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Poslednji dani ne donose lepe vesti za srpski fudbal...

Najpopularniji sport u našoj zemlji se ponovo našao na udaru UEFA zbog sumnji u nameštanje utakmica pojedinih klubova. Krajnje uznemirujuće po razum deluje činjenica da se sumnje ne odnose na mečeve nižeg ranga, da drugu ili treću ligu, već na elitno društvo.

Fudbalski savez Srbije je pre nekoliko dana dobio signale iz UEFA da je meč Radnika i Novog Pazara (2:0) odigran 11. parila pod lupom zbog pada kvote na pobedu domaćina tog dana, ali, kako otkriva predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" Mirko Poledica, to nije jedini meč Pazara koji se pratio na najvišim instancama kontrole.

Broj takvih mečeva je, kaže Poledica, mnogo veći.

- Novi Pazar bio je uključen na 7 posmatranih utakmica od strane UEFA odeljenja za integritet i implicirani su u manipulaciji na 5 utakmica - otkriva svoja saznanja Poledica, i podleio ih je na tviteru.

Novi Pazar je dan posle dopisa iz UEFA izdao saopštenje u kojem je negirao umešanost u nameštanje utakmica, kao i umešanost svojih igrača za koje je rečeno da su "spremni da idu i na poligraf" kako bi skinuli senku sumnje sa sebe.

Dan kasnije, još jedna utakmica Novog Pazara se našla pod sumnjom, sreća po njih "samo" trenera Radničkog iz Kragujevca Nenada Lalatovića koji je duel njegovog bivšeg kluba u Lazarevcu i glatku pobedu 3:1, prokomentarisao rečima: "ne mogu da shvatim šta se dešava sa Kolubarom". Lalatović je aludirao na činjenicu da je Pazar, koji je i direktni konkurent Kragujevca za opstanak, za pola sata rešio pitanje pobednika.

Na toj utakmici viđen je i jedan "poklon" gol za Pazarce u režiji defanzivca Lazarevčana uzelca.

Video: Uzelcu oduzeli loptu: Igrač Kolubare nonšalantnim kiksom doneo gol Novom Pazaru

Podsetimo da je samo prethodne godine na osnovu dojava iz UEFA bilo nekoliko spornih slučajeva u srpskom fudbalu - pod sumnjom su bili i klubovi i fudbaleri i sudije, a kažnjeni su Jagodina, Borac, Timok, dok u pojedinim predmetima nije utvrđena krivica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan P.

    26. april 2022 | 21:48

    Pa gde vam je oficir za bezbednost Ivan Petric,koga je postavio Kokeza da brine o regularnosti prvenstva?

  • 99%

    27. april 2022 | 11:58

    E sad ispade samo Pazarci prave, liga za pozeleti :)

  • uvek je

    27. april 2022 | 00:09

    dobar pazar u novom pazaru

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA