≫ 

"Sanjao sam da nosim beli kovčeg, imao je 10 % šansi da preživi": Potresna ispovest legende fudbala

Lineker je pre 31 godinu prolazio kroz pakao u životu

  • 1
Gari Lineker, Foto: SOAR / Backgrid UK / Profimedia

Legendarni enleski golgeter Geri Lineker, koji trenutno radi kao TV voditelj i fudbalski analitičar, "otvorio je dušu" u razgovoru za "Atletik" i ispričao je neke nepoznate detalje iz svog života.

Pre svega stresne, jer je malo poznato da je njegovom sinu Džordžu dijagnostifikovana leukemija još kada je imao dva meseca. Lineker je tada igrao za Totenhem, a priznao jed a ga je fudbal izvukao da ne upadne u "crnu rupu."

- Bilo je to u novembru 1991. godine. Primetili smo malu tačku ili kvrgu na njegovom čelu. Pregledali smo ga, lekari su prvo pomislili da je u pitanju kožna bolest. Iz predostrožnosti su uradili biopsiju. Novi pregled je planiran za dve sedmice, ali između toga Džorž je dobio još više fleka po glavi - rekao je Lineker i dodao:

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by George Lineker (@georgelineker)

- Izgledalo je kao loptica za golf. Stenjao je i imao male otoke po celom telu. Nikada neću zaboraviti kada je lekar skinuo pelenu i rekao: "Oh, tako mi je žao, ali ovo je mnogo ozbiljnije od pukog stanja kože." Poručio je da je potrebno još testova, ali da liči na leukemiju.

Nekoliko dana kasnije Lineker je saznao dijagnozu. Rekli su mi da je u pitannju leukemija i da Džordž ima 10-20 odsto šansi da preživi.

- Želeo sam da ja imam ovu bolest, a ne moj dečak. Stalno sam sanjao da nosim beli kovčeg. Bilo je strašno i svaki put me je to budilo. Fudbal je bio izlaz tokom Džordžove borbe sa bolešću. Kada sam igrao fudbal, skoro sam sve mogao da izbacim iz uma. Posle tri sedmice bez treninga i utakmica, pitao sam tadašnjeg menadžera Terija Venejblsa da li mogu da se vratim. Trebalo mi je to. Bilo je to malo opuštanja između mnogo vremena provedenih na bolničkom lečenju.

Džordž se u međuvremenu oporavio, sada ima 31 godinu i uspešan je preduzetnik. Jedno je od četvoro dece koje Lineker ima sa dve žene.

Video: Telegraf u kući Zvezdana Terzića: Pokazao nam je svoju čuvenu biblioteku i dao intervju o kome će se pričati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đorđe

    27. april 2022 | 17:08

    Čuveni golgeter poznat i po tome što u karijeri nije dobio žuti karton!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA