≫ 

Zaboravite Ligu šampiona kakvu znate, uvodi se revolucija po ugledu na Superboul i trajaće 7 dana!

Predsednik UEFA namerava da uvede ozbiljne izmene u elitnom klupskom takmičenju

  • 6
Liga šampiona, pehar Foto: Matt West / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pobuna najvećih svetskih klubova koji su želeli da osnuju Superligu naterala je čelnike UEFA na izmene, kako bi se uvećali prihodi, ali i kako bi se ljudi dodatno zainteresovali za fudbal.

Iako Liga šampiona i ovakva kakva jeste beleži ogromne finansijske koristi i veliko interesovanje, čelnici UEFA smatraju da to može dodatno da se poveća, a primer vide u Superboulu od koga su Amerikanci napravili najveći spektakl, na kojem se zarađuju ogromne pare od TV reklama i samog šoua.

Sada jedan od najuglednijih listova na svetu, britanski Tajms, otkriva da su Aleksander Čeferin, Naser Al Kelafi i udruženje evropskih klubova osmislili redizajn Lige šampiona.

Poznato je da će format od sezone 2024/25 biti promenjen i da će umesto sadašnje 32 ekipe biti 36 učesnika. Takođe, neće biti takmičenja po grupama, već će se igrati po ligaškom sistemu.

Svaki tim će igrati 10 utakmica protiv 10 različitih protivnika, pet na svom terenu, pet na strani, umesto dosadašnjih mečeva u grupama protiv tri rivala i kod kuće i na strani.

Ipak, ono što je novina, jeste ideja da se umesto polufinalnih duela, gde se igraju dva meča, organizuje završni turnir sa četiri najbolje ekipe.

To bi bila nedelja koja bi se zvala "nedelja fudbala" i upravo tu Čeferin i ostali čelnici UEFA i najjačih evropskih klubova vide svoj "Superboul".

Sve bi bilo organizovano u jednom gradu, polufinala bi se igrala na jedan dobijen meč, a kulminacija "nedelje fudbala" bilo bi finale Lige šampiona.

Nešto slično je UEFA organizovala 2020. godine usled korona virusa, kada je u Lisabonu održan F8 turnir, koji ih je tada oduševio, iako tada nije bilo gledalaca.

Video: Kakav evrogol je pao u Prvoj ligi: Fudbalski IQ igrača iz Novog Sada mu sigurno donosi transfer

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Losmi

    28. april 2022 | 10:45

    Uzas ..sta ce im vise para

  • Nenad

    28. april 2022 | 12:29

    Samo gledaju da što više para uzmu a što fudbal više nije zanimljiv to nikoga od njih ne zanima. Pre se znalo prvaci u ligi šampiona. Pobednici kupa u kup kupova i kup Uefa za ostale. A sad se više ne zna ni ko gde igra. Isto tako je i sa EP i SP.

  • Tihi

    28. april 2022 | 10:36

    Zaboravili smo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA