Maestralna asistencija Matića za Ronalda spasila Junajted poraza od Čelsija

Srbin i Portugalac nisu dozvolili treći uzastopni poraz svoje ekipe

  • 1
Kristijano Ronaldo, Nemanja Matić, Bruno Fernandeš Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Mančester junajteda i Čelsija remizirali su rezultatom 1:1 u prevremeno odigranom meču 37. kola Premijer lige.

Gosti iz Londona su poveli u 60. minutu preko veoma lepog gola Markosa Alonsa. Bio je to centaršut sa desne strane, nakon kog je Kai Haverc glavom poslao loptu iza sebe, a tamo je ona na pravi način "sela" španskom fudbaleru, koji je šutirao na prvu i pogodio dalji ugao gola Davida de Hee.

Na odgovor Junajteda nije se dugo čekalo, samo dva minuta. Strelac je bio, naravno, Kristijano Ronaldo, ali je veliku ulogu u izjednačenju rezultata imao Nemanja Matić.

Srpski fudbaler je veoma lepo poslao pas preko odbrane Čelsija, Portugalac ju je na savršen način primio, a zatim "probušio" Eduarda Mendija za delirijum na "Old Trafordu". Ovo je druga asistencija Matića za Ronalda u samo pet dana, pošto je i u porazu Junajteda od Arsenala (3:1), upravo srpsko-portugalska kombinacija donela jedini gol Junajtedu.

Do kraja meča nije bilo pogodaka, ali je bilo velike prilike, i to za Čelsi. Rezultat je mogao da promeni Ris Džejms, ali je njegov udarac završio na De Heinom golu.

Ovaj meč 37. kola odigran je pre 34. runde zbog prolaska Čelsija u finale FA Kupa, koje će se igrati tokom vikenda za kada je planirano 37. kolo.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Nemanja Matić trenira po paklenoj vrućini u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boske100

    29. april 2022 | 11:01

    Ma Matić se nešto "razigrao" u zadnje dvije utakmice. 1) hoće da se nametne Piksiju iako je rekao ćao, 2) reklama za novi ugovor u Italiji ili turskoj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA