Crta se nemačko finale Lige Evrope: Kostić slavio protiv Vest Hema, Anhelinjo sjajnim golom srušio Rendžers

Ajntraht i Lajpcig ipak moraju da potvrde pobede u revanšima

  • 0
Filip Kostić, Ajntraht Frankfurt Foto: Tanjug/AP

Kako stvari stoje, barem posle prvog dela polufinala, Lajpcig i Ajntraht iz Frankfurta biće ti koji će zaigrati u finalu Lige Evrope! Nemački klubovi došli su do važnih pobeda u prvim susretima polufinala, pa im sada samo preostaje da potvrde trijumfe u revanšu, odnosno da ne dopuste sebi da izgube.

Kostićev Ajntraht iz Frankfurta došao je do vrlo, vrlo važne pobede na gostovanju Vest Hemu na Olimpijskom stadionu u Londonu - 1:2 (1:1). Iako sam Filip Kostić nije bio činilac ni u jednom golu nemačkog kluba, proveo je na terenu svih 90 minuta i odigrao sasvim solidnu utakmicu.

Njegov tim šokirao je Čekićare već u 1. minutu i to preko Knaufa koji je iskoristio odlično dodavanje Borea i napravio pravi muk u prestonici Engleske. Međutim, domaćini se nisu tako lako dali, pa su preko Antonija u 21. minutu došli i do potpunog poravnanja.

Kako je krenulo drugo poluvreme, tim iz Frankfurta postigao je i drugi pogodak. Ovoga puta je strelac bio Kamada i to posle vrlo slične akcije i dodavanja Soua u 54. minutu. Do kraja meča, Vest Hem je imao dve izvrsne prilike, ali su Benrama i Bouven pogodili okvire gola, odnosno viđena je jedna stativa i jedna prečka, od čega druga u nadoknadi vremena posle izvrsnog udarca.

I Lajpcig je slavio, doduše uz dosta muke, protiv ekipe Rendžersa. Presudan za pobedu nemačkog tima pred put u Škotsku bio je neverovatan pogodak Anhelinja u sam smiraj meča, kada se već činilo da nećemo ni videti golove na "Red Bul Areni".

Igrao se 85. minut, lopta je legla fudbaleru nemačke ekipe na nogu, a on je ispalio pravi projektil i pogodio za vođstvo pred revanš.

Video: Ivanićev projektil za Zvezdino vođstvo: Parabola o kakvim se slušalo iz priča o Bori Kostiću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA