Čelsi dobija novog vlasnika: Britanac ponudio 5 milijardi $, kaže da će do ponedeljka klub biti njegov

Uz veliku svotu novca koju planira da uloži, Čelsi bi nastavio da ostane u vrhu fudbala u Evropi

  • 0
Jim Ratcliffe Foto: Profimedia

Čelsi je na dobrom putu da dobije novog vlasnika, nakon što su "Plavci" povisili cenu za 600 miliona, stigla je ponuda od britanskog milijardera Džima Retklifa, koji je prema navodima medija ponudio pet milijardi dolara za kupovinu kluba.

Retklif je direktor i osnivač hemijskog giganta Ineosa, a svoju ponudu je poslao u petak, 29. aprila i to u ranim jutarnjim časovima, prenosi Tajms, što je potvrdio i sam biznismen za ovaj medij.

- Poslali smo ponudu ovog jutra, mi smo jedini Britanci koji su to uradili. Naši motivi su jasni, želimo da napravimo veoma lep klub u Londonu. Profit nam nije bitan, njega ostvarujemo na druge načine - rekao je Retklif.

Tajms je takođe preneo i da je ponuda "teška" nešto više od pet milijardi (5,33 milijarde tačnije), od čega bi 2,2 pripale klubu i ulaganjima, dok bi 3,14 otišlo Romanu Abramoviču, koji je istakao da će novac od prodaje kluba iskoristiti za kreiranje fondacije kako bi pomogao žrtvata sukoba u Ukrajini.

Koliko je siguran u sebe govori i činjenica prema kojoj Retklif smatra da će do kraja vikenda postati novi vlasnik Čelsija

Video: Šta je sve Roman Abramovič učinio za Čelsi: Od proseka napravio velikana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA