≫ 

Livaja čuva Hajdukove snove o tituli u HNL: Splićani se namučili protiv "fenjeraša"

Najbolji igrač Hajduka je pobedu doneo udarcem glavom tek u 87. minutu susreta

  • 1
Marko Livaja, Hajduk Split, Hrvatski dragovoljac Printskrin: Twitter / AboutHNL

Hajduk je uspeo da izvuče tri boda protiv Hrvatskog dragovoljca (2:1), pa su tako i dalje zadržali svoje snove o mogućem naslovu prvaka Hrvatske u ovoj sezoni.

Splićani već neko vreme teže pronalaze gol svog rivala, muku muče sa realizacijom, što se videlo i u prethodnom kolu protiv Slaven Belupa, kada su bez Marka Livaje i Nikole Kalinića odigrali bez golova - 0:0.

Napadački duo se vratio u tim, čak i u startnu postavu gde su činili dva najisturenija igrača, što je rezultiralo i sa dva gola - prvi je postigao Nikola Kalinić u prvom poluvremenu, a drugi Marko Livaja. Ipak, ono što mnogo više brine navijače Hajduka jeste način na koji su došli do pobede, pošto su se dugo mučili.

Hajduk je poveo u prvom poluvremenu preko Kalinića u 6. minutu susreta i održavao je tu prednost sve do drugog, kada je Frigan izjednačio u 51. minutu. Hajduk je tada krenuo u potpunu ofanzivu, koju je nagradio Marko Livaja svojim golom u 87. minutu za slavlje i snove o tituli.

Dinamo svoj meč igra u nedelju protiv Lokomotive, a ukoliko kiksnu, Hajduku je ponovo sve otvoreno, pogotovo što će poslednje kolo igrati na Maksimiru, iako pre toga igraju sa Rijekom. Naravno, i Dinamo ima jedan pretežak meč, a to je duel sa Osijekom do kraja šampionata.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Sukob je počeo na Maksimiru, a Jugoslavija je nestala na Poljudu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • asdf

    30. april 2022 | 00:41

    Daj ne lozite se ljudi,Dinamo najstabilniji,kiksne tu i tamo u derbijima sa Hajdukom,Rijekom,Osijekom ali protiv malih nikad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA