≫ 

Crno-beli izbegli bruku u poslednji čas: FSS spasio Partizan najgoreg scenarija

Crno-beli su zbog neizmirenih dugovanja prema Lozani za Holendera bili u opasnosti da ne dobiju licencu za takmičenje u Evropi

  • 59
Zlatna lopta Srbije 2021 Foto: Nikola Tomić

"Požar" u Humskoj, koji je pretio da uzdrma klub i dodatno ga unazadi u svakom smislu, ugašen je zahvaljujući hitnoj uplati koja je sa računa FSS-a adresirana na nalog crno-belih.

- Fudbalski savez Srbije, hitnom pozajmicom od 250.000 evra, spasao je juče Partizan eliminacije sa evropske scene u narednoj sezoni i rigoroznih kazni UEFA i FIFA zbog neisplaćenih dugovanja Lozani za transfer Filipa Holendera - piše Sportski žurnal.

Partizan je nedavno "zatvorio" finansijsku konstrukciju za dobijanje UEFA licence, a dug prema Švajcarcima nije izmiren zato što se, kako kaže generalni direktor Miloš Vazura za Telegraf, "zatekao van prelaznog roka".

- Kazna FIFA se odnosi na ratu Luganu za Filipa Holendera, koju ćemo uplatiti u narednih 20 dana, skinuti suspenziju i steći pravo da nesmetano radimo u letnjem prelaznom roku. Izmirili smo sve što se zahtevalo za UEFA evropsku licencu, taj dug je ostao jer se sve deogodilo van prelaznog roka i smatrali smo da imamo dovoljno vremena. Sve će biti u redu, platićemo i poslovati normalno – kaže Miloš Vazura za Telegraf.

Zlatna lopta Srbije 2021 Foto: Nikola Tomić

Ipak, prema navodima Žurnala, situacija je bila krajnje alarmantna, toliko da je tek zalaganjem srpskog operativca u UEFA Zorana Lakovića izbegnut najgori scenario po srpski klub.

- To (suspenzija Partizana) se nije dogodilo zahvaljujući reakciji Zorana Lakovića, direktora UEFA, koji je snagom svog autoriteta uverio kolege iz Niona da će srpski klub u narednih 24 sata, a ne kako je Miloš Vazura najavio za 15 dana, isplatiti Lugano. Logično, pomoć je zatražena od Fudbalskog saveza i organizacija koju učestalo, u zavisnosti od pobuda - napadaju i Partizan i Crvena zvezda, pozajmicom od 250.000 evra ugasila je požar u Humskoj 1 - piše ovaj sportski dnevnik.

Inače, FIFA je 22. aprila aktivirala zabranu registrovanja novih fudbalera u naredna tri prelazna roka, ali, još veća opasnost pretila je crno-belima od UEFA.

Partizan je naime pod uslovnom kaznom UEFA upravo zbog finansijskog poslovanja, a evropska kuća fudbala u obavezi je da aktivira kaznu klubovima koji uđu u novi problem. Kako je u toku i kontrolisanje klubova radi licenciranja za narednu sezonu i takmičenje u evropskim kupovima, reakcija UEFA mogla je da uvede Partizan u ozbiljan problem.

- Zanimljivo je da je država pre izvesnog vremena Partizanu dala dva miliona evra upravo zbog evropske licence što podrazumeva regulisanje dugovanja klubovima i igračima. Da li je rukovodstvo crno-belih taj novac potrošilo i na druga potraživanja, odnosno plate, zasad je nepoznato, ali je reakcija FIFA otkrila da sva urgentna dugovanja nisu izmirili - podseća Žurnal.

U sličnom problemu Partizan je bio i na početku aktuelne sezone kad je zahvaljujući pozajmici Fudbalskog saveza, u poslednji čas, platio čarter za utakmicu kvalifikacija u Sočiju.

Video: Stanojević: Laži nas čine samo jačim! Priče o sukobu s Nathom su postigle kontra efekat!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️

    30. april 2022 | 10:05

    A 2014/15 zvezdi se nisu dale pare i bila je izbacena iz evrope. Sad se vidi ko je drzavno mezimče

  • Pixi1010

    30. april 2022 | 09:33

    A 150.000 premiraju onoga ko pobedi Zvezdu. Kakav cirkus od kluba!

  • Milan

    30. april 2022 | 09:34

    Partizaji drzavni projekat

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA