≫ 

Zvezdin Ohi može do Zlatne kopačke: Najbolji je strelac Evrope, ali samo čudom će pobediti Levandovskog

Ispred njega je gotovo nemoguć zadatak, jer mora da postigne 11 golova u preostala četiri kola, a da se pritom nada da Levandovski neće dati nijedan

  • 6
Ohi Omoijuanfo, Omoižuanfo, FK Crvena zvezda, 166. večiti derbi

Foto: MN Press

Činilo se da jeZvezda prošlog leta kaparisala pravog kapitalca u vidu Ohija Omoižuanfa. Norvežanin je u Moldeu postigao 27 golova na 29 mečeva, a istu formu je nastavio i u Zvezdi, iako je u poslednje vreme utihnuo sa golovima. Ali uprkos i slaboj formi, on je u trci za zlatnu kopačku Evrope.

Ohi je u crveno-belom dresu u regularnom delu lige odigrao devet mečeva i postigao je šest golova, dok u plej-ofu još nije zatresao mrežu posle tri odigrane utakmice. Utihnuo je Zvezdin Ohi, ali bez obzira na to, samo jedan igrač u Evropi može da se meri sa njegovim golgeterskim učinkom.

Ni manje, ni više, taj čovek je Robert Levandovski, perjanica Bajerna iz Minhena i, slobodno se može reći, najbolji napadač u Evropi trenutno. Poljak je postigao 33 gola u prvenstvu, što će reći isto kao i Zvezdin Ohi, ali je Levandovski u prednosti, makar u toj trci za prestižnu nagradu.

Naime, kako pravila ovog takmičenja nalažu, učinci igrača iz pet najjačih liga u Evropi se množe sa dva, dok se one "slabije" lige množe sa 1.5, a tu spadaju i Norveška, ali i Superliga Srbije.

Zbog ovakvog načina bodovanja, Ohi iako je bolji strelac od skoro svih igrača u Evorpi, nalazi se tek na četvrtom mestu sa 49,5 bodova. Prvo mesto suvereno drži Robert Levandovski sa 66 poena, do njega je Ćiro Imobile sa 52, a onda i Karim Benzema sa 50.

Primera radi, Ohi je trenutno bolje kotiran od zvezda svetskog fudbala Dušana Vlaovića, Kilijana Embapea, Mohameda Salaha, Sadija Manea... Ukoliko Ohi želi da se domogne ove prestižne nagrade, on će morati da postigne još 11 golova u preostale četiri utakmice prvenstva, ali ujedno i da se nada da Levandovski nijednom neće zatresti mrežu.

Video: Ohi raspalio Marakanu: Zvezda vodi u derbiju posle kiksa Popovića, sever u ekstazi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zola07

    30. april 2022 | 11:24

    Brisi vest smejace ti se ljudi, ne mogu da se sabiraju dve lige zato sto je Norveska zavrsena cela na zimu i to su mu bodovi iz te lige, ovi golovi u Zvezdi se ne racunaju!

  • pera

    30. april 2022 | 10:47

    Dovoljan je gol na derbiju!

  • Ha,ha,ha...

    30. april 2022 | 12:55

    Grohotom se nasmejah....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA