≫ 

Vest Hem gubi sve što je važno, poraz i u gradskom derbiju, Arsenalovi štoperi jači od Čekića

Ekipa Dejvida Mojesa u kontraritmu, gosti dobili 2:1 i vratili se na četvrto mesto

  • 0
gabriel Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Arsenala ljubomorno čuvaju četvrto mesto, ne daju ga nikom, i to su i danas dali do znanja gradskim rivalima Vest Hemu, ali i Totenhemu: jedne su pobedili, druge su tom pobedom pretekli na tabeli Premijer lige i hitaju ka Ligi šampiona. 

Pred krcatim tribinama "Olimpijskog" stadiona "Tobdžije" su nanele novi poraz četi Dejvida Mojesa rezultatom 2:1 golovima dvojice štopera Roba Holdinga i Gabriela Magalješa.

Pogodak Brazilca u 54. minutu pokazao se kao presudan za konačan ishod.

Vest Hemu je ovo bio već treći neuspeh u poslednja četiri meča, poražen je Mojesov sastav i od Ajntrahta u prvom meču polufinala Lige Evrope, i može se mirne duše konstatovati da "Čekićari" ne umeju da budu pravi kad je najvažnije, da gube presudne bitke, a tako su blizu ispunjenja ciljeva bili.

gabriel Foto: Tanjug/Ap

I dalje su, međutim očito da postoji izvesna blokada koja limitira mogućnosti ekipe koja je čitavu sezonu odigrala na visokom nivou.

Za ekipu Mikela Aretete se može primeniti identičan zaključak, s tom razlikom da je Arsenal pokazao da je sazreo za veća dostignuća, a to je u ovom momentu plasman u Ligu šampiona. Totenhem je nešto ranije preuzeo tu poziciju trijumfom nad Lesterom (3:1), ali usledio je odgovor "Tobdžija" koji će do daljeg držati važno mesto na tabeli Premijer lige.

Važno je reći da je ovo bio veliki dan za centarhalfa gostiju Roba Holdinga jer je postigao prvi premijerligaški gol u karijeri.

Počasni pogodak za domaće, u tom momentu za 1:1, postigao je Džerod Bouven na samom kraju poluvremena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Svi se čude Zvezdinom tenku, a ovi klubovi ispred stadiona imaju celu artiljeriju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA