Senegal kažnjen zbog "diskoteke u Paraliji": Laseri navijača u lice igrača Egipta ih koštali samo 180.000 evra

Uz to igraće jedan meč pred praznim tribinama

  • 3
Mohamed Salah, Egipat, Senegal Printskrin: Twitter.com/@HenryBushnell

I poslednja nada Egipta da bi nešto mogao da uradi pred nadležnim organima zbog "lajt-šoua" navijača Senegala na odlučujućem meču kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru je pala u vodu. FIFA je odlučila da kazni Senegalce, ali to nikako neće uticati na njihovo učešće na jesen na Mundijalu.

Naime, Senegal će morati da plati ukupno 175.000 švajcarskih franaka (oko 180.000 evra) zbog nereda navijača na pomenutom susretu. U saopštenju se navodi da je u obzir uzeto korišćenje lasera, ulazak navijača na teren, kao i uvredljiv transparent i neuspeh da se obezbedi bilo kakav red na stadionu. Na sve to, jedan, sledeći meč će ova reprezentacija morati da igra pred praznim tribinama.

Salah i momci neće biti nimalo srećni zbog ove odluke FIFA. Tokom penal serije, izgledali su, kako je i to sam rekao komentator Sport Kluba, kao da se nalaze u diskoteci u Paraliji, što možete videti u galeriji ispod.

FIFA je odlučila da kazni i reprezentaciju Nigerije sa čak 150.000 švajcarskih franaka (oko 155.000 evra) i jednom utakmicom pred praznim tribinama zbog uletanja navijača na teren u Abudži, posle kojeg je jedan od lekara preminuo. Isto tako, novčane kazne pripale su reprezentacijama Konga - 125.000 švajcarskih franaka i Libana - 100.000 švajcarskih franaka. I ove dve selekcije će jedan meč igrati bez podrške.

Video: Hladni raj za fudbalere: Stadion na norveškom poluostrvu je prizor iz bajke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    2. maj 2022 | 16:34

    Kao i svim sudijama u bilo čemu, i ovima iz FIFA je jedino bitno da uzmu pare, a pravda je nebitna.

  • vlada

    2. maj 2022 | 15:14

    I kod nas je Zvezda kaznjena prilikom izvodjenja penala protiv Radnickog u kupu samo nije objavljeno sa koliko franaka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA