≫ 

Aleksandar Mitrović ispisao istoriju: Srušio rekord svih vremena, postigao 42. i 43. ligaški gol u sezoni!

Fulam gazi ka tituli u Čempionšipu na pogon srpskog napadača

  • 78

Niko više nije bolji od Aleksandra Mitrovića, pa ni Gej Vitingem. Srpski fudbaler je postigao svoj 42. i 43. gol u sezoni drugog po rangu engleskog fudbalskog takmičenja i tako srušio rekord koji je držao upravo čuveni fudbaler Portsmuta u sezoni 1992/93.

Iako je još ranije Mitrović postao apsolutni rekorder po broju golova u sezoni Čempionšipa, takmičenja koje nosi to ime od 2004. godine, sigurno da je srpski napadač imao u glavi i brojku Vitingema, koja je od danas samo njegova brojka.

Mitrović je svoj 42. gol u sezoni postigao protiv Lutona za rezultat 4:0, u meču u kom će Fulam i zvanično postati šampion Čempionšipa i sa prve pozicije ući u Premijer ligu. Još jedan pogodak došao je u 90. minutu kada je Krejven Kotidž eksplodirao, a Mitar srušio rekord svih vremena drugog ranga.

Osim što je Mitrović ispisao istoriju svojim 42. i 43. golom, isto je učinio i Fulam koji je postigao za sada 106 golova u sezoni Čempionšipa i postao prva ekipa ikada koja je stigla do trocifrenog broja golova u tom takmičenju. Pobedili su sa 7:0 i na taj način obezbedili šampionsku titulu uz plasman u Čempionšip.

Video: Mitrović za godinu dana od tragičara do heroja nacije: Da mi je neko rekao ne bih verovao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezda, Srbija, nikad YU

    2. maj 2022 | 20:24

    Sve čestitke Mitroviću.Za razliku od mnogih naših nadobudnih igrača ostao je u Fulamu i kad je ispao iz Premijer lige.To pre svega pokazuje koliko je sazreo, koliko je drugačiji nego ranije.Kao Zvezdaš od srca ti želim uspeh u karijeri i da Katar pamtimo po tebi.SVAKA ČAST dečko!

  • Дража

    2. maj 2022 | 19:44

    Алал вера! 💪

  • Ajmo

    2. maj 2022 | 19:57

    Mitre još jedan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA