≫ 

Zvezdi se otvara velika šansa u LŠ: Evo zašto će crveno-beli navijati protiv Dinama ovog leta

Naravno, ukoliko crveno-beli osvoje titulu u Superligi ispred Partizana

  • 26
FK Zvezda, Liga šampiona Foto: MN Press, Tanjug - AP

Sankcije koje je UEFA potvrdila ruskim klubovima donele su promene u startnim pozicijama za kvalifikacije za evropska takmičenja za narednu sezonu gotovo svim drugim ligama. Kada je reč o Srbiji, napredovao je osvajač Kupa koji će umesto od drugog pretkola Lige konferencija kretati od trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Boljitak bi mogao da oseti i srpski šampion i to već večeras, ako Viljareal ispadne od Liverpula iz Lige šampiona. Sve u svemu, bitno je da Žuta podmornica ne uzme titulu u elitnom takmičenju, kako bi prvak Superlige krenuo u kvalifikacije od trećeg kola i tako faktički u svom džepu imao barem grupu Lige konferencija.

Ako titulu osvoji ekipa Crvene zvezde, koja je na tri utakmice od odbrane šampionskog naslova u Srbiji, vrlo lako bi moglo da se desi da bude čak i u trećem šeširu pri žrebanju za grupnu fazu Lige šampiona. Podsetimo da su crveno-beli sigurno povlašćeni sve do kraja kvalifikacija, što automatski garantuje nešto lakše protivnike.

Da bi Zvezda "upala" u treću grupu timova po kvalitetu, neophodno je da se ispune dva od tri uslova - da Rendžers ne uđe u grupnu fazu, da Dinamo iz Zagreba ne bude u eliti ili da Benfika ne prođe kvalifikacije za Ligu šampiona. Prva dva, svakako, deluju značajno realnije. Pritom, Zvezda treba da se nada da će Frajburg ostati na četvrtom mestu u Nemačkoj, pošto oni imaju gori koeficijent od Lajpciga.

Jedini problem koji se javlja je taj što su Portugalci, Zagrepčani i Policajci povlašćeni sve do četvrtog kola kvalifikacija, što će reći da će takođe dobiti lakšeg rivala na poslednjoj stepenici pred ulazak u elitu. Iznenađenja su naravno moguća, pošto se na drugoj strani nalaze timovi poput Dinama iz Kijeva, Klub Briža, Midtjilanda, PSV-a i Fenerbahčea kada govorimo o Rendžersu i Benfici, odnosno tu su Malme, Ludogorec, Bode Glimt i Maribor, kada je reč o Dinamu iz Zagreba.

Sve u svemu, Zvezda bi ozbiljno mogla da profitira, ali bi pre svega morala da privede kraju šampionsku trku u Srbiji na pravi način. Do kraja ih čekaju dueli sa Radničkim iz Niša kod kuće, Napretkom u gostima i Voždovcem na domaćem terenu.

Video: Nekoliko kola do kraja i svako ima svoje prioritet: Izjave trenera posle utakmice Vojvodina Zvezda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    3. maj 2022 | 10:19

    Do juče svi pisali kako nam 15 mesto donosi dva predstavnika u kvalifikacijama za LŠ a danas nakon što su Ruse izbacili iz Evrope i nas pomerili za jedno mesto i to na to famozno mesto,svi pišu o trećem kolu kvalifikacija za LE. Ko koga ovde zeza?

  • Z

    3. maj 2022 | 10:57

    Zar nam treba razlog da bi navijali protiv dinama iz zagreba 😃

  • Aleksandar

    3. maj 2022 | 10:22

    Realno Srbija trenutno nema ekipu koja može da igra u Ligi šampiona.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA