Novak rapsoložen posle pobede nad Monfisom: "Svaki dobijen meč doprinosi mom samopouzdanju"

Srpski teniser je zadovoljan usponom forme

  • 0
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković protiv Gaela Monfisa počinje takmičenje na Mastersu u Madridu.

Posle meča Novak je u izjavi za Sport klub istakao da je u ovom duelu igrao sve bolje i bolje.

- Što je više meč odmicao, bolje sam igrao. Zadovoljan sam kako sam se osećao. U početku nervozan malo, što je normalno zbog nedostatka mečeva i traženja samopouzdanja na terenu. Svaki dobijen meč mi doprinosi u mentalnom i emotivnom smislu, tako da, odličan početak - istakao je Novak i dodao:

- Uživao sam, trudio sam se da se borim, da budem u toj pozitivnoj energiji. To se videlo i u Beogradu da sam stegnut, jer imam toliko iskustva, toliki niz godina. Ispostavlja se, potrebno je vreme i mečeva. Svaki meč doprinosi mom samopouzdanju. Raduje me ova igra, raduje me ova pobeda. Mislim da je Gael igrao dobro i u prvom kolu. Teške su lopte bile, teški su uslovi bili. Mislim da sam izuzetno dobro koristio forhend i zadovoljan sam. 

- Nadam se, zašto da ne. To je uvek igrao za tenis. Nismo igrali dugo. on je kuburio sa povredama, video sam ga kako je igrao. Vraća se u formu, sve je bolji i bolji. Mislim da smo igrali finale ovde u 3 seta. Ako bude došlo do tog meča, trudiću se da pobedim. 

Video: Đoković sprema ozbiljnu tenisku akademiju: Ovo će biti za budućnost srpskog tenisa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA