≫ 

Prodat je čuveni Maradonin dres u kojem je dao gol "Božijom rukom", cena "boli glava"!

Skaj sport javlja da je čuvena plava majica u kojoj je "El Pibe" dao dva spektakularna gola Englezima, prodata na aukciji

  • 0
dres maradone Foto: Tanjug/Ap

Dres u kojem je slavni Dijego Armando Maradona postigao svoja dva najčuvenija gola u reprezentaciji, protiv Engleza za 2:1 na Mundijalu 1986. u Meksiku, prodat je danas za neverovatnih 7,142.500 funti (9.2 miliona dolara ili 8.4 miliona evra), preneo je britanski Skaj.

Do juče, procena je bila da će najveća ponuda biti oko 4-5 miliona.

Dres je prodat drugom ponuđaču na aukciji i to za drugu najvišu cenu u istoriji za neku sportsku memorabiliju. Na prvom mestu je i dalje originalni manifest Olimpijskih igara iz pera Pjera De Kubertena, koji je svojevremeno prodat za 8.8 milona dolara 2019. godine.

Podsetimo, Maradonin slavni dres do aprila ove godine bio je u vlasništvu bišeg engleskog reprezentativca Stiva Hodža, aktera čuvene utakmice u Meksiko sitiju gde je Argentinac ispisao istoriju fudbala pobdničkim golom postignutim "Božijom rukom".

dres maradone Foto: Tanjug/Ap

Porodica preminulog Maradone je nedavno rekla da je dres koji se nalazi kod Hodža autentičan, da je sa te utakmice, ali da nije onaj u kojem je Argentinac postigao gol rukom, jer je na poluvremenu obukao drugi. Ipak, u biografiji slavnog "El Pibea" on sam jasno kaže da je taj svoj dres poklonio legendi Notingem Foresta.

- Na putu do svlačionice, jedan od engleskih igrača - ispostavilo se da je to bio Hodž, ali tada nisam bio siguran ko je - zatražio mi je da zamenimo dresove. Rekao sam da može, i zamenili smo - prisetio se Argentinac.

Dres je od 1986. godine, pa sve do aprila ove bio kod Hodža koji je do sada odbio "mali milion" ponuda da ga proda, ali je odboio svaku jer je za njega dres predstavljao vrednu uspomenu. Konačno, tek nedavno je psotigao dogovor sa čuvenom aukcijskom kućom "Soutbi".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA