≫ 

Real je čudo! Madriđani u finalu Lige šampiona, Siti će posle ovog ludila na grupnu psiho terapiju

Madriđani u 90. minutu gubili 0:1, a onda režirali jedan od najspektakularnijih preokreta u istoriji Lige šampiona!

  • 46
FC Real - FK Mancester Siti Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Reala i Mančester Sitija priredili su ljubiteljima fudbala nešto što je iznad ove sjajne igre, nešto gotovo apstraktno i neopisivo, ovo što smo videli, što se desilo u Madridu ovog 4. maja 2022. godine dugo će se pamtiti, prepričavati, biće upisano u anale fudbala. Stajaće kao svedočanstvo njegovog veličanstva fudbala.

Real Madrid - Mančester siti 3:1 (0:0, 2:1) posle produžetaka. Ukupno 6:5 za taj veliki, najveći "Kraljevski klub".

Real je do 90. minuta gubio 0:1, ukupno 3:5 računajući rezultat iz prvog meča i svet je verovao, svi su videli da je Kralj mrtav, ali onda je usledila najlepša fudbalska priča ove sezone, boilja od svega dosad viđenog, naravno za navijače madridskog velikana nešto najbolje što im se dogodilo u životima.

Gol rezerviste Rodriga u 90, pa u 91. minutu, pa Benzemin iz penala u 95. minutu u produžetku, za feštu, za delirijum, za nestvarne scene i plasman u finale Lige šampiona u Parizu sa Liverpulom - 28. maja.

Kakav meč...

Pogledajte gol odluke, za prolaz u finale, u režiji nezaobilaznog francuskog golgetera Karima Benzeme, pošto ga je sam i iznudio.

Sve vredno pomena sa ovog ludog, najluđeg meča stalo je u poslednjih dvadesetak minuta, mada je i dotad bilo atomskog fudbala, visokog tempa, šansi, svega što nas je držalo prikovane za fotelje da zurimo i da ne trepćemo u poteze Benzeme, Vinisijusa, Bernarda Silve i ostalih vedeta oba tima.

Negde baš kada su malo splasli silni napadi Reala, usledio je šok oličen u majstoriji gostiju i pogotku Mareza. Fenomenalnu akciju i asistenciju Silve Marez je dovršio poput najboljih finišera sveta, topovskim udarcem "kroz uši" dotad savršenog Kurtoe.

Najvažniji potez utakmice se zapravo desio pet minuta pre gola Sitija: Anćeloti je iz igre izvukao Krosa, uveo Rodriga i to će mu posle doneti slavu, i njemu i Realu, svima od reda koji kliču u slavu največeg kluba.

Rodrigu će ova utakmica biti ona najvažnija u biografiji, od sada i verovatno do kraja karijere. 

Minuti su prolazili, igrao se 90. minut, Real je bio na rubu provalije, Siti imao dva zicera na 0:1, ali u vokabularu Madriđana reč "odustajanje" jednostavno ne postoji. Brazilac je u roku od samo minut bio najzaslužniji što su se decibeli sa stadiona multiplicirali, što se stadion tresao - sa dva gola, prvim u 90. minutu, drugim minut kasnije, doneo je neopisivu radost Realu, totalno okrenuo tok utakmice i ono najvažnije bacio goste na konopce.   

Pogledajte drugi gol Rodriga i momenat kada tribine "Bernabeua" ključaju!

Siti je u pdoružetak ušao bez ključnih okosnica u navali pošto je Gvardiola povukao De Brujnea, Žesusa i Mareza. Real je osetio krv, nanjušio da je rival teško ranjen i da ne može da uzvrati. Trebalo ga je samo dokrajčiti.

Konačno, u petom minutu produžetka, trenutak koji je izazvao ludnicu i potrese na stadionu: penal za Real koji je iznudio Benzema, pad Francuza posle saplitanja Dijaza i šansa koja je samo čekala da se desi posle adrenalinskog naleta domaćih. Benzema je uzeo loptu i hladan kao šricer pogodio pravu stranu, doneo 3:1, doneo Kraljevskom klubu pobedu koja možda nije donela trofej (ne još), ali jeste potvrdu da je Kraljevski klub najveći među najvećima.

Gvardiola će posle ovog ludila svoje igrače povesti na grupnu terapiju, ovo što im se desilo večeras mora da mnogo boli...

TOK MEČA

REAL MADRID - MANČESTER SITI 3:1 (prvi meč 3:4)

(Rodrigo 90, 91, Benzema 92 - Marez 73)

2. PRODUŽETAK

120. minut - Sve je spremno za slavlje, za delirijum na stadionu, ovo je vredelo gledati, ovome prisustvoovati.

116. minut - Madriđani su umrtvili tempo, Siti je poptuno obezglavljen, pogubljen, raspao se i samo čudo ih može povratiti.

112. minut - Siti ne deluje kao ekipa koja može da preživi ovo, Real ima sve konce u svojim rukama. Gvardioli je prostalo smao da se pomoli Bogu  da moiže proći u finale.

1. PRODUŽETAK

105. minut - Au, kakva je sad ovo bila šansa za Siti?! Fernandinjo je ostao na pola metra od gola Reala kada mu je lopta padala na nogu, ali je Kurtoa intervencijom sklonio loptu taman toliko da zasmeta kapitenu Sitija. Fernandinjo je uspeo da je dokači, ali i da je pošalje pored stative!

103. minut - Posle ludih, najluđih pet minuta i tri gola Reala, sada je sve u rukama Madriđana, a Siti deluje kao da se ne može oporaviti od ovakvog šoka. 

93. minut - GOL, 3:1, totalni preokret, Siti je nokautiran, Benzema pogađa za 3:1. Real ima rezultat koji ga vodi u finale Lige šampiona!

FC Real - FK Mancester Siti Foto: Tanjug/AP

92. minut - PENAL za REAL! Neverovatno, potpuno neverovatno šta se sada dešava. Siti je nestao sa terena, Real se razgoropadio, sada i dobio penal posle starta Dijaza nad Benzemom. Do pre samo pet minuta Siti je vodio 1:0, sad je na 1:2...

91. minut - Nastavlja se ovaj ludi meč, ovaj spektakl, i to šansom za Benzemu. Tukao je Francuz sa ivice kaznenog prostora, pravo u Edersona koji je imao problema da ukroti loptu.

KRAJ

rodrigo Foto: Tanjug/Ap

94. minut - Potpuno neverovatan meč!!! Foden je mogao da iskoristi totalnu uspavanost odbrane Reala, ostao je sam, video je to Griliš koji ga je proigrao iz prekida, ali je Foden tukao preko gola.

93. minut - Umalo i 3:1... Neverovatno, Madriđani su mogli da daju i treći gol, ali je Ederson spasio goste ovog puta.

91. minut - GOL, 2:1, ludnica... Potpuna ludnica u Madridu, Real je od 0:1 došao do 2:1 u roku od samo minut, dva gola su vratila Madriđane u život. Siti je u nokdaunu! Opet Rodrigo - igrač koji je ušao u drugom poluvremenu umesto Krosa. 

90. minut - GOL, evo drame, Real je izjednačio i gol mi fali da uvede dvomeč u egal! Rodrigo je stigao da postavi nogu na centaršut Benzeme, i doneo nadu Madriđanima. 

86. minut - Griliš je mogao da dotuče Real, dva puta u samo minut! Najpre mu se Mendi isprečio gotovo na gol-liniji, a potom je momak plaćen 100 miliona funti za "dlaku" bio neprecizan.

81. minut - Gol Sitija kao da je napola ubio elan Reala, sve je manej nade za Madriđane, kao da je ponestalo i snage tom moćnom "Kraljevskom klubu".

73. minut - GOL, 0:1, Marez! Kakva je ovo bila kacija, kao na igrici, Siti je došao do gola koji im gotovo može garantovati finale Lige šampiona. Bernanrdo Silva je majstorski uočio Mareza, dao mu savršen pas, a ovaj još bolje odreagovao udarcem "iz prve", pogodio tamo gde je i bio Kurtoa, ali je to bio neodbranjiv šut - Siti je na korak od finala Lige šampiona!

FC Real - FK Mancester Siti Foto: Tanjug/AP

72. minut - Besni su navijači Reala sada, jer Voker lagano izlazi sa terena, najsporije moguće. Povređen je, na terenu je već Zinčenko. Gundogan je u igri umesto De Brujnea.

68. minut - Rodrigo je ušao umesto Krosa, nema kud Anćeloti sada, vreme neumitno teče, a nema rezultata koji je potreban Madriđanima.

62. minut - Tek malo je splasnuo tempo, ali biće da je to samo zatišle pred buru, jer Real mora napasti, mora udariti jako.

57. minut - Nema golova, ali je tempo neverovatanna obe strane. Real je juriša na gol Sitija kako dobije loptu, Građani imaju spreman odgovor i pravo je čudo kako se dosad mreže nisu tresle.

52. minut - Vinisijus je kao na motoru prozujio po levom krilu, niko mu ništa nije mogao od igrača Reala, na kraju je Brazilac stao, pogledao, pa odigrao do Modrića čiji je udarac u poslednji čas izblokirao Laport! Nesigurno je potom intervenisao Ederson, ispala mu je lopta, ali su se nekako spasili gosti ovog puta...

FC Real - FK Mancester Siti Foto: Tanjug/AP

50. minut - Žesus je zapretio, ali pokrio je ugao Kurtoa i sprečio da bude eprijatnosti. U nastavku Bernardo Silva ruši Modrića u tranziciji.

45. minut - Kakva šansa za Real, šta je promašio Vinisijus?! Bio je poptuno neometan na drugoj statovi, psoe lkombinacije Modriće i Militaa, ali nije najbolje "legao" na loptu Brazilac, iako je imao gotovo nebranjen gol... Uzdasi čitavog stadiona.

POLUVREME

40. minut - Foden stavlja na muke Kurtou, sjajno je Belgijanac percepirao udarac omalenog Engleza sa distance i odbio loptu van domašaja gostiju.

33. minut - Kasemiru se ukazuje pomoć, bio je u duelu sa Fodenom koga je očito nesportski zaustavio povlačenjem za dres. Može Brazilac da nastavi, iako je Anćeloti digao Kamavingu na zagrevanje.

FC Real - FK Mancester Siti Foto: Tanjug/AP

23. minut - Nova opasnost po Real, novi šut gostiju, i opet je to bilo vrlo blizu. Iskreirali su Silva i De Brujne, lopta je palsa na noge Žesusu, koji je gađao gornji levi ugao sa same ivice kaznenog prostora. Kurtoa se nije pomerio, srećom Brazilac nije bio najprecizniji. Siti u ovom momentu diktira ritam.

20. minut - Čudesna odbrana Kurtoe! De Bruje je proigrao Bernarda Silvu, ovaj pobegao čuvaru, šutirao iz prvog dodira, ali je fenomenalno reagovao Belgijanac među stativama Madriđana.

18. minut - Vinisijus je bio u dobroj šansi da baci navijače u delirijum. Benzema se borio sa dvojicom, lopta se odbila u putanju natrčalog Brazilca koji je iz punog trka vrlo loše tukao iako je bio potpuno neometan.

13. minut - De Brujne je testirao reflekse zemljaka Kurtoe, nie jse dao iznenaditi sjajni čuvar mreže Reala.

8. minut - Prve čarke na terenu! Modrić i Laport su bili u žustrom duelu, došlo je do čarki, a onda je hrvatski fudbaler dlanom odgurnuo fudbalera gostiju u predelu lica. Ovaj je teatralno pao. Sudija nije naseo na njegovu glumu, ali je Modrić zbog preterane nervoze zaradio žuti karton, kao i Laport.

5. minut - Šansa za Real, ko će drugi nego Benzema - ovog puta prebacio je preko gola. Na drugoj strani zapretio je Bernardo Silva probojem kroz dvojicu, međutim igroa je rukom pritom...

1. minut - Žustro je počelo, ogromna energija sa tribina dopire do tertena, igrači oba tima spuštenih gardova su počeli okršaj. Navijači domaćeg tima dobrano su se naoštrili za buku silnim zvižducima za "arhineprijatelja" Pepa Gvardiolu.

SASTAVI

Real Madrid: Kurtoa, Karvahal, Militao, Naćo, Mendi, Kasemiro, Kros, Modrić, Valverde, Vinisijus, Benzema

Mančester siti: Ederson, Voker, Ruben Dijaz, Laport, Kanselo, rodri, Bernardo Silva, De Brujne, Foden, Marez, Žesus

Najava utakmice

Od momenta kada je završena prva utakmica polufinala Lige šampiona između Mančester sitija i Real Madrida čekalo se samo jedno - revanš! Mnogima je prva pomisao posle tog spektakularnog duela na "Etihadu" bio zapravo žal što se taj okršaj uopšte i završio, jer teško da je moglo biti bolje, atraktivnije i spektakularnije od onih 4:3 koje su oduševile sve.

Došao je i trenutak odluke, od 21 sat u Madridu, konačni obračun za finale Lige šampiona gde čeka Liverpul.

Zanimljivo, dva sata pred samu utakmicu Real je već objavio sastav koji će Anćeloti izvesti na megdan Gvardiolinoj četi koja ima minimalac pred ključnu borbu. Svi najjači aduti su tu, sa Benzemom kao apsolutno najjačom udarnom snagom i najvećim adutom da najtrofejniji tim Evrope može do nove prilike za "ušati pehar".

Uvertira za utakmicu sezone po Real je najbolja moguća o čemu svedoči reka navijača koja se sabrala na ulicama španske prestoncie i ide ka stadionu.

Video: Sofija Milošević sa sinom izašla na teren Bernabeua da slavi Realovu titulu s Lukom Jovićem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baster

    4. maj 2022 | 22:53

    Samo ovi šeici, PSŽ i MS, da ne upišu imena na ušatom peharu. Tamo gde stoji ime ,,Crvena Zvezda,, Tolike milijarde i opet ništa..

  • etihad

    4. maj 2022 | 23:07

    moze da kupi sve osim titule sampiona evrope

  • Dareks

    4. maj 2022 | 23:09

    Najveci klub na svetu, Real Madrid. Welcome to final round , Karime ⚪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA