≫ 

Ima stvari koje ni za milijardu evra ne možete da kupite

Pep Gvardiola je tokom šest sezona na klupi Sitija premašio milijardu evra za pojačanja, ali ni to nije pomoglo da se osvoji Liga šampiona

  • 16
Pep Gvardiola, Liga šampiona Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP / Profimedia

Pep Gvardiola je ponovo ostao bez Lige šampiona, kao i bogate gazde Mančester Sitija, kojima je "ušati pehar" ostao nedosanjan san.

Gvardiola je sa Barsom uspeo dva puta da osvoji Ligu šampiona, ali od 2011. godine ne uspeva da se domogne najvažnijeg pehara, iako je posle toga vodio Bajern tri sezone, kao i Mančester Siti već šest sezona.

Od dolaska u Mančester Siti Gvardiola je faktički dobio neograničen budžet, sa ciljem da donese Ligu šampiona. Bili su blizu u nekoliko navrata. Tri puta su stizali do četvrtfinala, jednom do finala i sada do polufinala.

Samo početkom ove sezone Siti je oborio klupski rekord za transfer Džeka Griliša, koji je podbacio u polufinalu, jer nije iskoristio neverovatnu priliku da reši meč u završnici i da Sitiju donese nedostižnih 2:0. Kasnije nije uspeo da pokaže gotovo ništa u produžetku, pa ga mnogi smatraju promašenom investicijom.

A plaćen je 117,5 miliona evra Aston Vili prošlog leta. Računajući taj transfer, Gvardiola je tokom perioda u Sitiju premašio cifru od milijardu evra za pojačanja.

Tokom šest sezona na klupi Građana, samo na obeštećenja za transfere Gvardiola je potrošio 1.088.000.000 evra!

Posle Griliša, najskuplja Gvardiolina pojačanja bili su: Ruben Dijas, koji je Benfiki plaćen 68 miliona evra, Rijad Marez, koji je Lesteru plaćen 67,8 miliona evra, Kanselo (65 miliona evra), Rodri (62,7 miliona evra), Mendi (57,5 miliona evra), Džon Stons (55,6 miliona evra), Kajl Voker (52,7 miliona evra), Leroj Sane (52 miliona evra), Bernardo Silva (50 miliona evra); Nejtan Ake (45,3 miliona evra), Ederson (40 miliona evra), Feran Tores (33,5 miliona evra), Gabrijel Žesus (32 miliona evra)....

Mnogi bi, kada se pogleda sve ovo, mnogi bi rekli čuvenu rečenicu, koja se perfektno uklapa u Gvardiolinu i Sitijevu želju da dođu do Lige šampiona - ima stvari koje novac ne može da kupi.

To su na svojoj koži osetili i vlasnici PSŽ-a, takođe bogati šeici koji imaju milijarde na računima zbog nafte, koji takođe iz sezone u sezonu dovode skupa pojačanja, ali po pravilu ostaju bez Lige šampiona, što je bio slučaj i ove sezone, kada ih je takođe eliminisao Real Madrid.

Video: Bernardo Silva: Srbija ima jednog od najboljih igrača sveta iz prošle sezone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    5. maj 2022 | 12:01

    Ви имате милијарде, а Звезда је првак европе и света...још сте мали, и у друштву Арсенала, нпр...а може да замислите колико је тек онда мала 32 загорска...

  • Дража

    5. maj 2022 | 12:39

    Они или ПСЖ ако освоје ЛШ, ја тада престајем да гледам фудбал!

  • alal vera alal vera

    5. maj 2022 | 18:06

    mediji iz abu dabija javljaju da je etihad spreman da kupi dva pojacanja 1 John Deere kosacicu za travu i 2 strasnog drugoligaskog centarfora mitrovica da odrzva travu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA