≫ 

Kostić piše istoriju: Ajntraht protiv Zvezdinog dželata za titulu Lige Evrope!

Nemci i Škoti će napraviti pravu feštu u srcu Španije!

  • 7
Filip Kostić će imati priliku da uzme evropski trofej Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta i Rendžersa igraće 18. maja u Sevilji za titulu šampiona Lige Evrope pošto su uspeli da eliminišu Vest Hem i Lajpcig iz dalje trke.

Ajntraht je, nakon pobede od 2:1 u gostima, slavio i sa 1:0 na svom terenu protiv "čekićara" i tako upisao nove stranice klupske istorije.

Sa druge strane, Rendžers se nije predao posle minusa od jednog gola iz Nemačke, već je na Ajbroksu slavio sa 3:1 i napravio svojevrsno iznenađenje.

Mora se priznati da je tim iz Frankfurta profesionalno odradio svoj posao, ali da je imao pomoć Vest Hema koji je od 17. minuta igra sa igračem manje, pa mu sav posao znantno teži.

Prvo je nastao problem za domaćina - povredio se Hintereger u osmom minutu, te ga je zamenio Ture, ali ta boljka nije ništa u odnosu na ono što se desilo londonskom timu koji je morao da nastavi sa igračem manje.

Aron Kresvel je, kao poslednji igrač odbrane, napravio očigledan faul, te je za to zaradio žuti karton. Ipak, pritisak je učinio svoje, sudija je otišao da pogleda VAR i nakon toga isključio defanzivca Vest Hema.

Da situacija bude još gora za goste, u 26. minutu Knauf prolazi po desnoj strani i servira Rafaelu Boreu loptu na tacni, te ofanzivac nije imao problema sa penala da pogodi otvoren ugao za, ispostaviće se, konačnih 1:0.

Vest Hem je bio bled, nije uspevao da pripreti do pred poslednjih 10 minuta kada je u nekoliko navrata napunio šesnaesterac Ajntrahta, ali je Kevin Trap svaku opasnost otklonio i tako zaključio prolaz dalje svoje ekipe.

Srpski reprezentativac Filip Kostić je odigrao odličnu rolu za finalistu, od početka do kraja susreta je bio na terenu i pravio velike probleme po strani.

Rendžers slavi ulazak u finale Lige Evrope Foto: Tanjug/AP

Drugi finalista, Rendžers, koji na svom putu izbacio i Crvenu zvezdu, napravio je sjajnu priču i slavio protiv Lajpciga koji je u jednom momentu vratio šanse za produžetke, ali one su nestale trećim golom Škota.

Tavernije i Kamara su u pet minuta, od 19. do 24. minuta, postigli dva velika gola i tako stavili pod veliki pritisak nemačku ekipu koja je tada već bila u situaciji da juri rezultat.

Velika radost za Lajpcig donosi, ko drugi do, Nkunku koji je u 71. minutu mogao da produži ovaj duel, ali je 10 minuta kasnije Lundstram zapečatio sudbinu i svog, ali protivničkog tima što se tiče nade u finale.

Video: Da li je ovo još jedan nedosuđeni penal: Sporna situacija na meču Čukarički - Radnički

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alal vera alal vera

    5. maj 2022 | 22:57

    rendzers jedva prosao iz grupe u drugu fazu i sad igraju finale a koga su sve uspilut izbacili

  • Rm

    6. maj 2022 | 03:09

    A fejnord nista nebitni kao i partizan u srpskim mediima

  • Rm

    6. maj 2022 | 00:35

    Bitno je da partizanov dzelat ne igra finale samo zvezdin

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA