≫ 

Murinjo ide po evro trofej u Tiranu, Partizanova noćna mora stoji Romi na putu do slave!

Ejbraham presudio Lesteru u spektaklu na "Olimpiku", Fejenord i Marselj odigrali bez golova na "Velodormu" pa će se za pehar u premijernoj sezoni trećeg po jačini evro takmičenja boriti Rimljani i Holanđani

  • 1
Polufinale Liga Konferencija Conference League Roma Lester Siti Leicester City Foto: Tanjug/AP

Žoze Murinjo na putu je da potvrdi svoj slavni nadimak "Posebni" pošto ga još samo pobeda deli od osvajanja i trećeg evropskog takmičenja posle titula u Ligi šampiona i Ligi Evrope. Murinjova Roma je pobedila Lester 1:0, ukupno 2:1, i plasirala se u finale Lige Konferencija gde će joj rival biti holandski Fejenord koji je odigrao 0:0 sa Marseljom u gostima, ukupno 4:3, i boriće se za trofej u premijernoj sezoni ovog evro takmičenja.

Finale je na programu 25. maja u Tirani.

Heroj pobede Rimljana bio je sjajni engleski napadač Tejmi Ejbraham golom već u 11. mintuu, njegovim već devetim ove sezone u Ligi Konferencija, čime je izjednačio rekordni evropski bilans golova u jednoj sezoni, koji je dosad bio u vlasništvu legendarnog "aeroplanina" Vinćenca Montele.

Meču u Rimu prisustvovao je čovek kome se klanjaju obe strane, Klaudio Ranijeri, čovek koji je u dva navrata bio trener Rimljana, ali je ostao upamćen po spektakularnoj šampionskoj sezoni i trofeju Premijer lige koji je doneo Lesteru. Otud i silni aplauzi čitavog stadiona kad je spiker obavestio sve o njegovom prisustvu.

I navijačima Rome pišu se ogromne zasluge za uspeh ekipe, ispunili su "Olimpiko" gotovo do poslednjeg mesta, bukom nosili ekipu i priredili nezaboravan ambijent.

Pre početka utakmice iz "kopa" rimskih navijača istaknuta je i parola kao prozivka gostima sa Britanskog ostrva: "In Brittania cuncti nomen Romanorum horreba" na latinskom, što u prevodu znači "U Britaniji se svi plaše imena Romana", što je aluzija na slavna rimska osvajanja Britanije u vremenu najveće moći rimskog carstva.

U drugoj utakmici večeri, ne tako daleko, u Marselju, potpuno neočekivani epilog meča u kojem je sa jedne strane bio napadački prepotentni Fejenord i jednako ofanzivni Olimpik - 0:0. Holanđani idu u finale zbog pobede u prvom meču u Roterdamu 3:2.

Sa Meča na "Velodromu" stiće i najspektakularniji prizor ove večeri - koreofrafija navijača domaćeg tima koja je ujedno i prst u oko UEFA zbog kazni koju je izrekla francuskom klubu za nerede ove navijačke grupe. Na terenu nije bilo zanimljivo kao na tribinama. Sjajna taktička postavka trenera gostiju i vrhunska partija njegovih igrača donela im je ogroman evropski uspeh koji je, podsećamo, svoju epizodu imao i u Humsoj gde je Fejenord deklasirao Partizan u osmini finala i oduševio ljubitelje fudbala superiornom partijom.

Video: Poruka Žozea Murinja građanima Uba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Semajlirane_pufne

    6. maj 2022 | 01:58

    Samo neznam po kom kriterijumu je Tirana dobila domacinstvo?!eeee koje smo mi bruke!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA