≫ 

Murinja slomile emocije: "Posebni" u suzama nakon plasmana u finale Lige konferencija

Portugalac bi osvajanjem trofeja u Tirani ispisao nove stranice istorije evropskog fudbala

  • 3
Žoze Murinjo Printscreen: Twitter / XavsFutbol

Fudbaleri Rome plasirali se u finale Lige konferencija pošto su eliminisali Lester ukupnim rezultatom 2:1, a reakcija Žozea Murinja dovoljno govori koliko je taj uspeh veliki za rimsku ekipu, ali i za njega lično.

Roma je nakon rezultata 1:1 u prvom meču bila bolja u revanšu rezultatom 1:0, a gol je postigao Tami Ejbraham u 11. minutu meča. Ostatak meča Murinju je trajao kao večnost i "Posebni" je jedva dočekao kraj meča, a onda zaplakao od sreće.

To je odličan pokazatelj koliko iskusnom portugalskom stručnjaku znači ovaj uspeh, iako je reč o trećerazrednom evropskom takmičenju, a on je već osvajao i Ligu šampiona i Ligu Evrope, i to po dva puta. Nikada do sada nije izgubio evropsko finale.

Murinjo bi mogao da postane jedini trener u istoriji fudbala koji je osvojio sva tri evropska takmičenja ukoliko se sa Romom domogne trofeja i u Ligi konferencija.

- Veoma sam emotivan. Naravno, imao sam i veće uspehe u karijeri, ali ovo ne osećam zbog sebe, već zbog ljudi koji ovde rade i mojih igrača. Ovo je za nas Liga šampiona - rekao je Murinjo nakon plasmana u finale.

Video: Srpski fudbaler u neverici šta je Real uradio u polufinalu Lige šampiona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kraljevčanin

    6. maj 2022 | 09:40

    To je sportski velikan današnjice, čovek koji je vredan, radan, stvara čuda u fudbalu i nikad se ne predaje. Nedavno je je imao čvrst stav i za ponižavanje ruskih sportista, sto znači da koristi svoj mozak i zna da razdvoji dobro i zlo. Svaka čast, veliki čoveče, tvoje suze su nešto veliko što mnogi beskičmenjaci nikad razumeti neće jer njima je mozak totalno bez funkcija, nemaju svoje ja, eto služi im mozak samo da vegetiraju i budu ulizice trulih globalističkih sistema. Lako je Realu da da osvaja LŠ, kad može da kupi svakog igrača na svetu, bilo bi čudo i da nisu u finalu, ali od prosečnih fudbalera napraviti ovakav uspeh e to je znanje.

  • celavi70

    6. maj 2022 | 08:34

    DOKTOR za velike utakmice !Za razliku od Gvardiole koji je sve velike i bitne utakmice izgubio !

  • asdf

    6. maj 2022 | 23:45

    Bas ga nisam voleo kad je bio u Interu i Madridu,posebno Madridu. Al kako je preuzeo Romu,pa i Totenhem pre toga gde su ga izbusili,sve mi je drazi i drazi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA