Stanojević pred Vojvodinu: "Sukoba u ekipi nema, ali nam smeta kada Zvezdu proglašavaju šampionom"

Trener crno-belih napominje da će ekipa ići "do koske" u svakom meču do kraja sezone i da će se boriti za titulu sve dok postoje i matematičke šanse za to

  • 24

Pred fudbalerima Partizana predstoji utakmica petog kola plej-ofa Superlige Srbije. U Humsku stiže ekipa Vojvodine, trenutno sedmoplasirani tim, pa su crno-beli izraziti favoriti. Ipak, Aleksandar Stanojević napominje da su crno-beli oprezni jer nemaju prava na kiks. Ističe i da ne postoji nijedan problem u klubu, ni među igračima s njim, niti sa rukovodstvom, ali takođe napominje i da je ekipi teško da se nosi s pritiskom da je prvenstvo već rešeno, što se kreira u nekim medijima.

Za početak Stanojević je pričao o narednoj utakmici i rivalu koji je izgubio šanse da se kroz prvenstvo domogne Evrope. Crno-beli i novosadski crveno-beli će već u sredu igrati utakmicu polufinala Kupa Srbije, utakmicu koja će Vojvodini mnogo više značiti nego prvenstvena utakmica.

- Njima je sigurno prioritet Kup, jer su izgubili sve šanse da se kroz prvenstvo izbore za Evropu. Već smo igrali više puta sa Vojvodinom, ovo je treći različiti trener otkad sam ja ovde. Radoičić je odličan trener. Oni su svaku utakmicu igrali u različitom sistemu i videćemo u kom će sastavu izaći na ovu utakmicu. Imate sada prvenstvo gde su ispali iz trke za Evropu i imate Kup, gde jedna utakmica u 90 minuta staje. Vojvodina je dobra ekipa, ima dosta dobrih igrača.

Sa druge strane Stanojević kaže da on ne može da kalkuliše jer su crno-beli i dalje u igri za titulu.

- Mi ne možemo da kalkulišemo, svaka utakmica nam je važna, sutrašnja pogotova. Izvešćemo najbolji mogući sastav. Mi uvek kombinujemo 3-4 igrača. Najvažnija nam je ova sledeća utakmica, ona je prioritet. 

Aleksandar Stanojević Foto: Marko Jovanović

Partizan je u poslednje tri utakmice podigao realizaciju, na dve je postigao tri gola, na jednoj čak četiri. Pre toga crno-beli nisu zatresli mrežu Čukaričkom i Zvezdi, ali Stanojević ne ocenjuje to kao pad u igri. Štaviše, za meč na Banovom Brdu kaže da je njegova ekipa bila onemogućena da postigne golove.

- To nije pad. Mi smo onemogućeni, da je u 10. minutu bio crveni karton, možda bismo u toj utakmici dali tri gola. Mi igramo dobro, ali smo onemogućeni da damo više golova. Ja sam zadovoljan što stvaramo šanse i postižemo golove. Naravno da u nekim trenucima igramo malo slabije, što je prirodno i normalno. Zadovoljan sam što smo postigli i što postižemo u poslednje vreme dosta golova.

Fejenord, ekipa koja je eliminisala Partizan iz Evrope, je u finalu Lige konferencija, a Stanojević ističe da je to samo još jedan pokazatelj koliko je Fejenord dobra ekipa, baš kao i Rendžers, koji je eliminisao Zvezdu, a onda se plasirao u finale Lige Evrope.

- Nismo znali da li će oni igrati finale, ali smo znali da je to ekipa koja stvara dosta šansi, dosta udaraca na gol upućuje. Drago mi je, eto i Zvezdin protivnik je u finalu. Mislim da smo uradili jedan veliki posao u Evropi ove godine, i mi i Zvezda. Pričamo o Fejenordu da je jedna preozbiljna ekipa i drago mi je da smo bili deo te priče.

Upitan je Stanojević kako se oseća ekipa kada se nalazi na drugom mestu uprkos brojnim pobedama, na šta je odgovorio da ekipi nije prijatno jer i mediji već proglašvaju crveno-bele za šampione.

Aleksandar Stanojević Foto: Marko Jovanović

- S obzirom da i vi mediji postupate kao da je već Zvezda uzela titulu, sigurno da nam nije prijatno. Već svi pričaju kako će Zvezda igrati Liga šampiona, ko su mogući protivnici. Nije prijatno iz 1000 razloga, ali momci ne odustaju, bore se od prvog dana, daju svoj maksimum. Mi se uvek nadamo i nadaćemo se do kraja, dok matematički budemo u mogućnosti da osvojimo titulu.

Zadovoljan je Stanojević izdanjem Fejse u Kruševcu, ali napominje da su i ostali igrači ispunili očekivanja.

- Zadovoljan sam njegovim izdanjem, ali sam zadovoljan i sa Zdjelarom i Jevtovićem, kao i Jojićem. Celokupna situacija je teško uticala na njega. Ako pobeđujete u kontinuitetu onda morate da ispoštujete momke koji su nam doneli to i da stavljate najbolje što imate u datom trenutku. Svaki trening nam je dokazivanje. Ako budu svi u dobroj formi, prednost će imati oni koji su doneli ove rezultate.

Na pitanje gde bi Zvezda mogla da kiksne, Stanojević je rekao da ne želi da priča o tome, ali da se uvek nada da će crveno-beli da kiksnu.

- Neću da kažem ništa. Nisu kiksnuli četiri godine, a nadamo se da će sledeću da kiksnu, nadamo se da će onu tamo da kiksne. Nadali smo se i da će protiv Vojvodine da kiksne. A da li verujemo, pa... - zastaje Stanojević, pa dodaje:

FK Crvena zvezda - FK Partizan Foto: Marko Jovanović

- Svi smo mi verovali u te stvari i onda se desi Čukarički. I o čemu onda pričamo. Verujemo da će biti prvenstvo regularno, je l' ste svi verovali? Jeste. I onda ne radi VAR. I pričam i hoću da pričam i da ponavljam. Zato što se prave svakakvi spinovi, zato što se govori da se duguje ne znam koliko, kao da se klub raspada. Nisam vas čuo da ste tako pričali kada se Degeneku duguje 900 hiljada, a ovde se napravi priča kao da je haos u klubu jer se duguje 200 hiljada. Je l' neko komentarisao da je Degenek imao 900 hiljada duga?

Ističe i da su plate u Partizanu redovne i da je mirna situacija, a ne da je haos u klubu kako se predstavlja u nekim medijima.

- Ovde momci uglavnom dobijaju pare na vreme, mirna je situacija. Naravno da ima dugova od ranije. Ne duguje se nikom 900 hiljada ovde. Ja mislim da biste nas ugasili svi vi da se toliko duguje. Ja ponavljam, i opet ćete reći: "evo opet ovaj priča", i pričaću. Jer smo sve utakmice pobedili, igrali smo osminu finala Evrope, u polufinalu smo kupa. To sve nije tačno i sve utiče na opštu priču. Mi da ne verujemo u nas i celu priču, mislite da bismo pobedili sve utakmice? Je l' mislite da bismo pobeđivali sve utakmice da imamo probleme u ekipi? Nemamo, zato što pobeđujete.

I pored zaostatka od dva boda, Stanojević kaže da svi veruju da mogu do titule.

- Da znate da je sve u redu. Između nas, rukovodstva, svih u klubu. Naravno da verujemo, jer da ne verujemo, mi bismo odustali i ne bi pobedili u Kruševcu, protiv Čukaričkog, protiv TSC-a. I protiv ove mašinerije koju je pokrenula Zvezda na proleće. Bilo je obećanje na početku sezone da će prvenstvo biti regularno, i šta se desilo na polusezoni? Predsednik države je rekao da će ovo biti regularno prvenstvo, a onda se na polusezoni desilo da neko neće da ispoštuje predsednika države. Toliko smo bodova osvojili i toliko utakmica pobedili, a vi ćete gledati sa raznih strana i praviti razne spinove. Nama je žao samo što su i navijači upali u vrtlog i što ne dođu da podrže klub. Nadamo se da ćemo se boriti i sa Zvezdom, ali teško je sa onom mašinerijom da se boriš.

Stanojević je dugovanje Luganu ocenio kao "smešnu", jer se to vrlo brzo rešava, kao što je to i bio slučaj, pošto je Partizan već isplatio pomenuti iznos švajcarskom klubu.

- Svaki prelazni rok je istina. Svaki prelazni rok to preti. Svakog marta to preti. To je istina, ali to je toliko nebitna informacija, jer se to plaća za pet dana. I Degenek je imao dug od 900 hiljada, pa se nađe rešenje. Nije haos kao što ga predstavljate, to je suština priča. Zbog 200 hiljada duga koji je smešan za klub to je ništa. Zagrebite malo ako hoćete da li se nekome negde duguje i kako to funkcioniše, a ne da se zbog 200 hiljada pravi nama haos. To se rešilo za tri dana.

FK Crvena Zvezda - FK Partizan Foto: Marko Jovanović

- Ne mogu ja da pričam o tim stvarima. Ja pričam samo suštinu, suština je ta da je smešna suma. Ako znate koliko se daje na mesečnom nivou igračima Partizana, znali biste koliko je smešna suma. Svakog meseca se isplaćuju plate igračima, i nikom ne kasni plata. Da li ti Evropa šalje novac, pa preko Saveza ide uplata, ja to ne znam. Suština je da nama unosite nemir, da li svesno ili nesvesno, i nismo zaštićeni tu, jer nemamo isti aršin. I sa druge strane ima dugovanja. Pokazali smo koliko smo jaki da smo i pored svih tih stvari pobeđivali utakmice. Ne bih ni pričao o tome da nismo načeli temu, ali ću uvek pričati.

Još jednom je rekao Stanojević da su netačne sve priče o sukobima u klubu, između igrača i njega.

- Spin je da pravite da je raspad u klubu. Suština je da utičete na nas, na igrače, na stručni štab. Nije tačno da je haos u Partizanu, da nema plata... U mnogim medijima je bilo da su Marković i Natho u problemu sa mnom - kaže Stanojević i dodaje:

- Sve se relativizuje. Da ja pričam o tome, onda zašto pričam o tome, zašto se mi bunimo... Šta treba, da pustim da to ide tako? Neću da pustim. Ako ne pričam onda kao da ništa nije bilo. Zato ja pričam i ponavljam. Kažite mi na koji način da se borim. Ja moram to da pričam, da ne bi došli u situaciju da mi kažu kriv ti je medij, kriv ti je klub, kriva ti je Zvezda. To je jedini put u našoj borbi, mi drugi put nemamo. Mi se borimo na ovaj način, da probamo da pričamo o tome i na terenu. Mi to pričamo i radimo, to je suština.

Na kraju je Stanojević upitan da li će nastaviti da priča bez straha i naredne sezone, s obzirom da crno-bele pristalice vole takve nastupe šefa stručnog štaba.

- To ćemo videti kad se završi prvenstvo. O svemu tome ćemo pričati kad se sve završi. Da vidimo da li možemo da se izborimo za titulu. Uvek ćemo na kraju pričati o svemu, na jedan profesionalni način. Šta je bilo dobro, šta je bilo loše. Kad se to završi onda ćemo da vidimo šta ćemo i kako ćemo. Kraj sezone je datum da pričamo o sledećim stvarima. Mislim da je to tako realno.

Video: Stanojević: Laži nas čine samo jačim! Priče o sukobu s Nathom su postigle kontra efekat!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    6. maj 2022 | 14:38

    Сметаће теби то још дуго дуго година!

  • Nesa2701

    6. maj 2022 | 15:49

    Ako osvojite prvenstvo onda je sve regularno,ako Zvezda osvoji onda je neregularno...ja vas grobare nista ne razumem

  • Cubaka

    6. maj 2022 | 14:48

    Jesam li ja dobro razumeo ovog......rekao je da su bili onemoguceni da daju tri gola Cuki jer sudija nije iskljucio jednog igraca Cuke. Jel' to znaci da na svakoj utakmici treba iskljuciti igraca protivnicke ekipe da bi oni mogli dati gol. Znao sam da je cirkusant ali bas ovoliki........

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA