≫ 

Sumrak Vlahovića i Juventusa: Srbinu četvrti meč bez gola, najgora sezona "stare dame" u poslednjih 10 godina!

Šokantan završetak meča po "bjankonere"

  • 13
Dušan Vlahović Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Juventusa priredili su neprijatno iznenađenje svojim navijačima izgubivši 1:2 od "davljenika" Đenove u drugoj utakmici 36. kola Serije A. Za domaći tim od starta je igrao srpski napadač Dušan Vlahović no nije se proslavio, ponovo je zatajio, pa ga je Alegri zamenio u 74. minutu i umesto njega uveo Moratu.

Minut pre toga Vlahović je imao najbolju šansu koju nije iskoriistio pa je ostao na bilansu od 23 gola ove sezone.

Srpskom napadaču ovo je već četvrti uzastopni duel na kojem ne uspeva da pronađe put do mreže rivala.

Inače, sa novim kiksom Juventus će završiti sezonu sa najmanjim brojem osvojenih bodovima u proteklih deset godina, najviše što mogu da dobace je 76, koliko su imali i prethodne takmičarske kampanje, a poslednji put ispod te brojke bili su u sezoni 2011/2012.

Juventus je u ovaj mač ušao kao četvrti tim Serije A, daleko ispred Rome, prilično udaljen i od drugoplasiranog Milana, ali navijače sigurno neće odoborovljiti činjenica da je njihov tim mogao sebi da priušti ovakav poraz.

Ništa nije slutilo na još jednu više nego sivu partiju "stare dame", osim toga što nisu uspevali da probiju defanzivni kordon domaćina, ali se činilo da bi se pregrupisanjem u drugom poluvremenu i to moglo učiniti.

Upravo se to i desilo u 48. minutu kada je Moise Kin lepo odložio loptu za Paula Dibalu koji je gađao izvan šesnaesterca i pogodio za vođstvo Juvea.

Kako je vremem odmicalo, sve manje šanse je imala Đenova da nešto napravi u ovom susretu.

Vlahović je odigrao svoje do 74. minutu kada je zamenjenom Alvarom Moratom, a šok je usledio u samoj završnici meča.

Prvo je u 87. minutu Gudmundson poslao loptu pored desne stative za poravnanje, a onda u petom minutu nadoknade, bivši igrač Juventusa Domeniko Krišito sa bele tačke za konačnih 2:1 i veliku brigu torinske ekipe.

Video: Tika - taka TSC: Gol iz tri poteza kakav nije viđen u Superligi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • da reaguje uefa

    6. maj 2022 | 23:00

    juve prodao utakmicu djenova pokusava da se zadrzi u prvoj ligi a juventusu nista ne znaci svakako su vec u ligi sampiona

  • Nile

    6. maj 2022 | 23:15

    Alegri mora da leti iz juventusa, čovek kamile u africi ne može da trenira ima gol prednosti i on od 60 minuta izbacuje sve najvažnije igrače Vlahovica, kuadrada, Artura i dibalu i počinje da čuva rezultat i naravno pred kraj prima dva gola i gubi strašno.

  • RPD

    6. maj 2022 | 23:07

    ali od svih klubova on u raspali Juventus...jel on ikad gledao kako igra ovaj Juventus,pre nego sto je dosao...Sve preplaceni buzdovani,nema 2 dobra igraca...sad jos kad ode Dibala...Fjorentina je imala bolje i talentovanije igrace od Juvea.Losa odluka Dušaneeee!!!Upropastice ga Alegri 😐

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA