≫ 

Gotovo je: Amerikanac je novi vlasnik Čelsija, "Plavci" prodati za ogroman novac!

Doskorašnje "čedo" Romana Abramoviča palo u ruke vlasnika iz SAD

  • 6
Todd Boehly Foto: Profimedia/Patrick T. FALLON/AFP, Promo

Fudbalski klub Čelsi od danas zvanično ima nove vlasnike - posle Romana Abramoviča to je sada američki milijarder Tod Boeli, inače suvlasnik bejzbol tima Los Anđeles Dodžersa.

Engleski klub je prihvatio ponudu konzorcijuma kojim upravlja Boeli od 5.2 milijarde dolara.

Podsetimo, "Plavci" su stavljeni na prodaju posle prinudnog odlaska doskorašnjeg gazde kluba Romana Abramoviča koji je bio primoran na taj potez odlukom vlade Velike Britanije kao nepodobna ličnost zbog bliskosti sa prvim čovekom rusije Vladimirom Putinom, a sve zbog invazije Rusije na Ukrajinu.

Čelsi je potvrdio dogovor saopštenjem na zvaničnom sajtu i obnarodovao takođe da će novi vlasnici uplatiti inicijalnih 3 miliona evra za većinski paket deonica. Taj novac biće deponovan na trenutno zamrznuti klupski račun odakle će biti prosleđen u humanitarne svrhe za pomoć Ukrajini - kako je i najavio Roman Abramovič.  

Roman Abramovič Foto: Tanjug/AP

Prema planu, konzorcijum koji je preuzeo Čelsi investiraće dodatne dve milijarde evra za razvoj kluba, u stadion, akademiju, ženski fudbalski klub i u Čelsi fondaciju. U istoj objavi povodom prodaje, Čelsi je saopštio da će kompletna transakcija biti obavljena krajem maja pošto konačnu dozvolu budu dali Premijer liga, Engleski savez i britanska vlada.

Dok to zvanično ne bude rešeno, Čelsi će funkcionisati pod posebnom dozvolom vlade koja se završava upravo sa poslednjim danom petog meseca.

Prema procveni Forbsa, novi vlasnik Čelsija raspolaže sa 4.5 milijardi dolara. Osim Dodžersa, većinski je vlasnik i ženskog košarkaškog tima Los Anđeles Sparksa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mia

    7. maj 2022 | 08:53

    Zanimljivo! Bas cudno da je Amerikanac!!

  • Trow

    7. maj 2022 | 10:10

    I jel ste srećni sad? Nije više Rus nego bas amerikanac.

  • NN

    7. maj 2022 | 11:11

    Romane kad već daješ u dobrotvorne svrhe te pare daj meni tih 0,2 biće dosta ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA