≫ 

Zvezda ne da prvo mesto Partizanu: Ohijev vrisak na Marakani označio kraj golgeterske krize

Crveno-beli savladali Nišlije sa 4:1

  • 82
FK Crvena zvezda, FK Radnički Niš Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnički iz Niša sa 4:1 u 35. kolu Superlige i tako su napravili još jedan korak ka tituli. To je ujedno bio i odgovor Partizanu, koji je prethodno pobedio Vojvodinu sa 2:1 i nakratko preuzeo prvo mesto.

Golove za Zvezdu postigli su Katai sa bele tačke, Ivanić, kao i Ohi, koji je bio dvostruki strelac.

Prekinuo je Ohi na taj način golgetersku krizu, jer na sedam vezanih mečeva pre toga nije postigao gol. Zbog toga je burno proslavio kada je prvi put zatresao mrežu, videlo se koliki je pritisak imao u sebi.

Crvena zvezda - Radnički Niš 4:1

(Katai 9, Ivanić 13, Ohi 22, 55 - Mitrović 54)

Crvena zvezda: Borjan - Gajić - Eraković - Dragović - Rodić -  Sanogo - Kanga - Ivanić - Katai - Ben - Ohi

Klupa: Gordić, Pankov, Krstičić, Falko, Motika, Stanić, Pićini, Srnić, Gobeljić

Radnički Niš: Dujmović - Jamkam - Pejović - Bjeličić - Aksentijević - Stanković - Ćirković - Mesarović - Mitrović - Tomić - Štulić

Klupa: Drobnjak, Mićibući, Dušanić, Pavlov, Jovičić, Jovičić, Živojinović, Jovanović, Adamović

Zvezda je od starta započela veoma agresivno i već je posle dvadesetak minuta faktički rešila meč. Već u 8. minutu Zvezda je dobila idealnu šansu da povede, pošto je defanzivac Radničkog s leđa povukao Ohija u kaznenom prostoru, nakon čega je sudija pokazao na belu tačku, a neumoljiv je bio Aleksandar Katai.

Samo nekoliko minuta kasnije Ivanić je iskoristio odbitak posle šuta Kataija i matirao Dujmovića.

A onda je u 22. minutu i Ohi pogodio. Iskoristio je dugu loptu Gajića da se dobro zagradi, nosio je na leđima igrača Radničkog, izdržao duel, i onda pogodio rutinski mrežu Dujmovića, nakon čega je usledilo veliko slavlje Norvežanina zbog prekida golgeterskog posta.

Do kraja poluvremena je moglo da padne još golova na obe strane, imao je i Radnički nekoliko dobrih situacija, ali i Zvezda. Ipak, mreže su mirovale.

Posle pauze je Radnički zaigrao nešto angažovanije, a to je rezultiralo kroz gol koji je u 54. minutu postigao Mitrović posle dobre akcije Mićibućija i Štulića.

Ipak, svega minut kasnije usledio je novi gol Ohija, koji se sjajno snašao posle dobre akcije u kaznenom prostoru i faktički je tu sve rešeno.

Mogao je ipak Radnički do kraja meča da smanji prednost. Najpre je u 75. minutu Mitrović glavom pogodio prečku. A onda nekoliko minuta kasnije imao novu, još bolju šansu, ali je gotovo neometan sa dva metra prebacio prečku.

Zvezdi sada u sredu od 18.30 na Marakani sledi meč polufinala Kupa protiv Novog Pazara, a kasnije sledi gostovanje Napretku za vikend, a prvenstvo će završiti utakmicom na Marakani protiv Voždovca 21. maja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rajder

    7. maj 2022 | 17:17

    Stanoje na aparatima... jos samo dva stepenika Zvezdo moja, jos samo dva i opet ti si prva postala 🔴⚪🔴⚪

  • Cubaka

    7. maj 2022 | 18:10

    Za sve grobose koji ovde laprdaju zasto Radnicki ne igra u kompletnom sastavu imam samo jedno pitanje, zasto vi niste u derbiju izveli kompletnu prvu postavu ?

  • humska 1

    7. maj 2022 | 17:53

    sutra navijaci partizana imaju ekskurziju. besplatna poseta (u komsiluku) muzeju u ulici ljutice bogdana 1a. tu su izlozena dva veoma vredna i veoma veoma retka pehara koji su u vlasnistvu veoma malog broja klubova. isto tako jos manji broj klubova je uspeo da osvoji te pehare bez poraza (bez izgubljene utakmice)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA