≫ 

Džigi grmi za Telegraf: Pokradeni smo, nije trebalo da dolazimo u Kragujevac, liga se svodi na mutne radnje!

Fudbaler Proletera je izrevoltiran sa svime što se desilo u Kragujevcu ovog dana

  • 30
nikola ninković Foto: Arena sport

Fudbaleri Proletera doživeli su poraz od Radničkog u meču 35. kola Superlige Srbije (2:1), čime su u dilemu doveli i opstanak u ovom rangu takmičenja, dok su Kragujevčani malo "prodisali". Sam meč su obeležili i poslednjih pet minuta, kada se desilo kompletno ludilo na stadionu Čika Dača, kog je deo bio i Nikola Ninković koji je govorio za Telegraf.

Proleter je vodio sa 1:0 sve do 85. minuta, kada su krenule da se dešavaju razne stvari na terenu. Prethodno je viđeno jedno guranje igrača, koje je veoma brzo sprečeno, ali u većpomenutom 85. minutu, sudija Milan Mitić je dosudio drugi jedanaesterac za Radnički, pošto je prvi Mirić promašio.

Gosti iz Novog Sada su burno reagovali, a usledila je i kompletna tuča na terenu. Posle nje, crveni karton je zaradio i Nikola Ninković, koji je napucao Marka Mirića, a potom ga i nagazio, a upravo je popularni "Džigi" govorio o samom meču za Telegraf.

- Da smo unapred znali da nam se sprema poraz, mi ne bismo ni došli u Kragujevac. Ovakve stvari kao danas, ovo se ne dešava ni u Africi, ni nigde na svetu. Sudijska nepravda, ja sam opravdano isključen, ali pogoci Radničkog su smešni - započeo je Ninković za Telegraf, pa se osvrnuo i šta je sporno kod golova.

- Njihov drugi gol neću da komentarišem, poneo je loptu rukom i dao gol i sve je u redu. Pokradeni smo, sudija je plaćen da uradi to, a mi smo morali da izgubimo. Dosta je ovoga, mi iz Proletera živimo od fudbala, sportista treba da je dobar čovek, da se bavi lepim stvarima, a ne mutnim radnjama koje traju godinama. Zna se ko je šampion, a ko ispada.

Ninković udario protivnika, pa ga saigrači odvajali od sudije Foto: Arenasport/Printscreen

Izuzev "spornih odluka", kako kaže Ninković, meč su obeležili i upadi navijača, na koje je ukazao i trener Proletera, Zumbul Mahalbašić, koji je istakao da su navijači upadali na teren i da su njegove igrače gađali kamenicama.

O tome je pričao i Džigi, koji ističe da je sudija morao da prekine utakmicu.

- Navijači tri puta preskaču tribinu i ulaze na teren. Neki od njih je i udario našeg igrača, a sudija ih moli da se vrate... To se ne dešava nigde. Jel ima ovde reda? Hoće li se nešto promeniti ovde u srpskom fudbalu? Zaštitite aktere, u Engleskoj se za ulaz na teren dobija robija, ovde ništa...

Ninković se dotakao i njegovog sukoba sa Mirićem.

- Izvinio sam se, sve je to bilo zbog čitave situacije. Opravdano sam dobio crveni, Lalatoviću sam čestitao, voleo bih da kažem da su bili bolji, ali nisu, mi smo pokradeni. Prvi gol je sporan, lopta je izašla u gol-aut, sudija ej rekao da je korner. Ne postoji ovde potencijal za mlade igrače, svi oni samo igraju mečeve gde se unapred zna sve.

- Sve mogu da razumem, i domaćinsko suđenje i sve, ali sudija samo što nije ubacio loptu u gol rukom, eto, toliko je bilo namešeteno - zaključio je Ninković

Video: U Kragujevcu se vodi pravi rat: Radničkom dosuđen drugi penal, igrači ponovo krenuli sa tučom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    8. maj 2022 | 20:24

    Vidi se da si grobar,a mozda ti je Stanojevic nesto u rodu

  • Zvele

    8. maj 2022 | 20:23

    Jel ti to tvoj Stanoje reko, kad vam bio tata Tole sve je bilo potaman a, more odbi😂😂😂😂😂😂

  • Gile

    8. maj 2022 | 20:42

    Partizanova škola, ne ume da podnese poraz, za ovo što je uradio bi ga trebalo kazniti 3 godine zabrane igranja fudbala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA