Žestoke reči navijača Atletika ukrajinskom golmanu: "Ti se ovde igraš, dok tvoja zemlja plače"

Andrej Lunjin je debitovao u dresu Reala upravo protiv Jorgandžija na "Vanda Metropolitanu"

  • 4
Andrej Lunjin Foto: Pressinphoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Veliki madridski derbi između Reala i Atletika proteklog vikenda obeležile su i ne tako lepe scene. Susret koji je završen tvrdom pobedom Jorgandžija (1:0) koja im je pomogla da se konačno "odlepe" na četvrtom mestu koje vodi u Ligu šampiona za narednu sezonu oslikali su i njegovi navijači koji su provocirali Andreja Lunjina, koji je debitovao na golu Reala.

Trener Karlo Ančeloti dao je šansu mlađim nadama Kraljevića, među kojima se našao i pomenuti ukrajinski čuvar mreže, koji se suočio sa brojnim podgrdnim skandiranjima. Pristalice Jorgandžija želele su da izbace Lunjina iz takta vičući mu "da on tu igra dok njegova zemlja plače".

Poručivali su mu da treba da se spakuje i ode u svoju zemlju i da je brani. Španski mediji naglašavaju da se radi o manjini navijača, ali da se i pored svega to dovoljno jasno čulo, na šta je reagovao ostatak stadiona bučnim zvižducima.

Još nije poznato da li će La Liga odlučiti da preduzme određene mere protiv Atletiko Madrida i da li će propisati određenu vrstu kazne u skladu sa pravilnikom o zaustavljanju nasilja na sportskim priredbama, odnosno da li će Jorgandžije pronaći i procesuirati sve navijače koji su skandirali pomenute parole.

Može se primetiti da Lunjin nije bio previše potresen dešavanjima na tribinama, pošto je posle meča prišao svojoj supruzi koja se nalazila u prvim redovima i poljubio je.

Video: Dule Savić čestitao pobedu nad fašizmom u majici sa podrškom Rusima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da da

    10. maj 2022 | 13:55

    A da pitam te odvratne Englese ko je naterao Ukrajinu da placu , VI idioti jedni VI se hranite time sto izazuvate ratove po svetu sto unesrecujete ljude Kolonijalisti VI i Amerikanci ,VI trebate nestati Sa ove zemlje da bi Bio mir u svetu. VI ste olos, gamad bezosecajnosti i zla ste puni od rodjenja. Doci ce i na vas red i nece vas niko spasavati. Ja vam to zelim.

  • ...

    10. maj 2022 | 14:46

    Ali zato je okej da učestvuju na Evroviziji i pevaju dok njihov narod gine. Zanimljiva logika

  • Gox

    11. maj 2022 | 18:24

    Koga da brani,protiv cega se bori? Licemerno strasno,ovo ide ka kraju sveta!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA