≫ 

Džerard "nije hteo" da koči Liverpul, Ma-Ma tandem doneo sve Redsima u Birminegmu!

Klopov tim je opet u egalu sa Sitijem u šampionskoj trci

  • 0
Fudbal Premijer liga Aston Vila Liverpul ASton Villa Liverpool Foto: Tanjug/AP

Nije smeo Liverpul sebi da dozvoli još jedan kiks (prethodno sa Totenhemom 1:1), novi bi mu značio pad u ponor i prepuštanje slave Sitiju, a bili su Redsi na ivici provalije protiv legende kluba Stivena Džerarda.

I preživeli su!

Žoel Matip i Sadio Mane doneli su Klopovim timu najvažnija tri boda u ovom trenutku, ona koja ih ostavljaju u bodovnom egalu sa jedinim konkurentom za titulu Mančester sitijem.

Tabela Premijer lige kaže sledeće: Mančester siti 86 (-1), Liverpul 86...

Do kraja sezone Liverpul ima još utakmice sa Sautemptonom u gostima i Vulverhemtonom kod kuće, dok Siti gostuje Vulverhemptonu i Vest Hemu, a čeka u poslednjem kolu Aston Vilu.

Junak gostiju sa "Enfilda" bio je sjajni Mane koji je vešto odreagovao u 65. minutu na centaršut sa leve strane, podmetnuo je glavu tačno tamo gde je trebalo, u pravi čas, preusmerio loptu u dalji ugao gola i doneo gostima preokret - ispostavilo se i pobedu koja se u konačnom bilansu može pokazati i kao ključna za trofej!

Prethodno, daleko pre tog trenutka, Aston Vila je povela već u 3. minutu preko Dijaza, a izjednačio je Matip koji minut kasnije, i najavio buran nastavak utakmice. Nije bilo golova do kraja poluvremena, pa je Klop morao da povuče jedini logičan potez u nastavku - uveo je Mohameda Salaha.

Prisustvo Egipćanina i britkost koju daje navali "Redsa" i te kako je doprinela da se rezultat na kraju promeni u korist gostiju. Kudravi "Faraon" je doneo mnogo Liverpulu u fazi gde se protivnik najjače napada, pritisak na odbranu domaćih sa Salahom bio je ogroman, a nagrada je stigla u vidu gola ubojitog Manea koji je baš tim potezom ostavio nadu Liverpulu da tinja, da postoji pred moguće dramatičan finiš sezone.

Liverpul, podsetimo, osim borbe za titulu, ima i finala FA Kupa sa Čelsijem i finale Lige šampiona sa Reala.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA