≫ 

Ispovest trenera Proletera iz pakla u Kragujevcu: Huligan me pogodio kamenom, sudija mi kaže "jbg"

Vojislav Vukić, trener golmana ekipe iz Novog Sada šokiran je dešavanjima na meču koji je odigran na Čika Dači

  • 3
FK Radnički Kragujevac, FK Proleter Novi Sad, huligan Printskrin: Twitter / asarealasa

Meč koji su proteklog vikenda u Kragujevcu odigrali domaći Radnički i Proleter, obilovao je incidentnim situacijama. Meč je odigran u pod velikim tenzijama pošto je meč bio direktan duel ekipa koje se bore za opstanak, a na to je sve dodatno doprinela i atmosfera linča koju su napravili domaći navijači.

Najpre je trener Proletera u izjavi za Arena Sport televiziju posle meča rekao da su ih navijači gađali kamenicama i da su ih napadali, što se i vidi na jednom snimku kada huligan utrčava na teren i napada klupu gostiju.

Sada je trener golmana Vojislav Vukić u razgovoru za Sport klub opisao kako je sve to izgledalo iz njegove perspektive, a otkrio je i neverovatan odgovor sudije kada se požalio da je pogođen kamenom.

- Pri rezultatu 0-1 za naš tim, prva od situacija jeste da je navijač protivničke ekipe prvo došao do tehničke klupe, nasrnuo na mene i moje kolege, a zatim otišao na klupu sa stručnim štabom i igračima da se obračuna, u čemu je pokušao da ga spreči četvrti sudija Marko Ivković i došlo je do fizičkog obračuna, gde je napao i udario sudiju. Tražili smo da se utakmica prekine jer je ovo presedan i bezbednost nam je bila ugrožena.

- Nedugo zatim, grupa od 20 navijača je preskočila ogradu, prišla nam samo na par metara, u tom haosu pogođen sam velikim kamenom u kuk, čak je i na mojoj trenerci ostao otisak kamena koji je stajao pored stolice gde sam sedeo. Istog momenta sam otišao kod delegata Miodraga Žuće Jankovića i pokazao mu i otisak na trenerci i kamen kraj stolice, na šta je on samo rukoma odmahnuo. Obratio sam se i Marku Ivkoviću kao četvrtom sudiji na šta je on samo sklonio svoju slušalicu i rekao "jbg".

- Po drugi put smo tražili da se utakmica prekine jer više nije bila regulrna. Zamislite da me je kamen pogodio u glavu? Šta bi se desilo?? Opet ne bi prekinuli utakmicu ni zaštitili nas kao protivnički tim. Insistirali su da se utakmica nastavi u nemogućim uslovima.

- Treći put navijači su prešli ogradu nakon drugog gola koji je postigao Radnički i čak ušli u fizički obračun i guranje sa našom tehničkom klupom, gde sam braneći kolegu bio odgurnut i fizički napadnut. Na kraju utakmice čim je sudija svirao kraj, obezbeđenje je dođlo do mene i bukvalno me isteralo sa stolice na kojoj sam sedeo jer su navijači krenuli na nama.. gde su mi govorili da je najbolje da se sklonim. Nas nije imao ko da zaštiti. Slobodno pozivite i Marka Ivkovića i Žuću Jankovića i pitajte da li sam im prišao i pokazao kamen kojim sam bio pogođen - opisao je Vojislav Vukić.

Video: Trener Proletera zagrmeo: Navijači Radničkog su nas gađali, bilo je fizičkog kontakta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duka Srbin Tenja

    11. maj 2022 | 13:41

    Preki sud- Radnički III liga. Pa neka tamo udaraju ako smeju

  • Nešo

    11. maj 2022 | 13:25

    A šta je trebao da ti kaže?

  • Zoran

    11. maj 2022 | 15:14

    Lazes. Bilo je gadjanja ali ne kamenjem i sl. Znaci upaljaci i sitni predmeti kao novac. Znaci NE LAZI.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA