≫ 

Zvezda "osmicom" do finala Kupa i "večitog derbija": Marakana videla atomski fudbal protiv Novog Pazara

Crveno-beli su već sve rešili u prvih 23 minuta igre kada su imali 5:0

  • 80

Fudbaleri Crvene zvezde drugi su polufinalista Kupa Srbije, pošto su sa ubedljivih 8:0 savladali Novi Pazar na Marakani, čime su sebi zakazali novi, četvrti "Večiti derbi" ove sezone s Partizanom, koji je nešto ranije savladao Vojvodinu sa 2:1. Rapsodiji Zvezde su doprineli El Fardu Ben, Milan Pavkov, Mirko Ivanić, Petar Stanić, te Nikola Stanković i Ohi Omoijunafo sa po dva pogotka.

Pravi susret Davida i Golijata viđen je na najvećem srpskom stadionu, gde je Zvezda već od uvodnih minuta pokazala zašto je trenutno prvoplasirana ekipa na tabeli Superlige Srbije. Nisu dopustili Novom Pazaru ni promil šanse tokom 90 minuta, a to nije ni bilo moguće, s obzirom na to da u Novom Pazaru nije bilo Ibrahima Mustafe, njihovoh najopasnijeg fudbalera ovog proleća, koji je pozajmljen igrač Crvene zvezde.

Međutim, teško je reći da bi i Mustafa napravio neku razliku, jer fudbaleri Crvene zvezde su u prvom poluvremenu igrali nešto što je ličilo na popularnu dečju igru koja nosi naziv "Viktorije", koja se igra na samo jedan gol. Novi Pazar je imao poteškoće i da pređe preko polovine rivala, dok su crveno-beli samo ređali priliku jednu za drugom.

Od trenutka kada je glavni arbitar Miloš Milanović pokazao na penal u 11. minutu, odnosno, kada je Ohi postigao gol za 2:0, tada je usledio i potpuni krah Novog Pazara, koji je u narednih 13 minuta primio još tri gola, te je Zvezda posle 23. minuta igre imala prednost od 5:0. U durgom poluvremenu crveno-beli su stali, ali su opet uspeli da postignu još dva pogotka.

Crvena zvezda - Novi Pazar 8:0 (5:0)

/Ben 6', Ohi 12' 20', Pavkov 15', Ivanić 23', Stanković 58', Stanić 82', Stanković 89'/

Sudija: Miloš Milanović

Stadion: Marakana

FK Crvena zvezda, FK Novi Pazar, Kup Srbije Foto: MN Press

Već se od uvodnih minuta moglo videti da je Zvezda napadački orjentisana, pa su tako crveno-beli zapretili već posle nešto manje od 100 sekundi meča.

Centrirao je Kanga, a Dragović je bio najviši u skoku i loptu je poslao "tik preko prečke" gola koji čuva Vujanac.

Ova prilika je bila samo uvod u ono što će da usledi u prvom poluvremenu, odnosno, u prvih 20 minuta istog.

Tek 180 sekundi kasnije, viđen je i prvi gol na meču. El Fardu Ben je dobio pravovremenu loptu, izašao je sam ispred Vujanca, koga je prebacio za slavlje na Marakani i rezultat od 1:0.

Igrao se tek šesti minut, a već četiri minuta kasnije viđena je i VAR intervencija, kada je posle pokušaja Ohija fudbaler Novog Pazara odigrao rukom, što su sudije iz VAR sobe okarakterisale kao dovoljan za najstrožu kaznu, koju je uspešno realizovao upravo Ohi.

Posle tog gola je krenula kanonada Zvezde koja je trajala čitavih 12 minuta. Prvo je Milan Pavkov u 15. minutu postigao evrogol za 3:0, a samo pet minuta posle njega, ponovo je gol postigao Ohi koji je iskoristio kiks golmana Vujanca koji je ispustio loptu i predao mu na nogu.

FK Crvena zvezda, FK Novi Pazar, Kup Srbije Foto: MN Press

Kada se pomislilo da je to to, da će sada Zvezda malo da stane, usledio je i novi, peti, gol za crveno-bele. Mirko Ivanić je dobio loptu na ivici kaznenog prostora, njegov čuvar ga je ostavio neometanog, a on se lepo namestio, naciljao i poslao hirurški preciznu loptu u malu mrežu i nebranjeni deo gola golmana Vujanca. Igrao se 23. minut susreta.

Posle ovog gola, Zvezda je odlučila da malo "stane na loptu", pa u preostalom delu poluvremena, nisu ni napadali. Kod Novog Pazara jedini pokušaj je imao Bojan Čečarić glavom, ali njegov udarac je završio pored gola.

Drugo poluvreme nije bilo toliko nalik prvom, pošto je Zvezda očigledno stala sa napadima, ubacila je svoje omladince i pokušala je njih da razigra.

Ipak, čak i omladinci su uspeli da "poguraju" tim i dođu do još dva gola. Prvi je bio delo Nikole Stankovića, koji je realizovao penal posle faula nad Pićinijem, dok je drugi gol postigao Petar Stanić prelepim udarcem sa oko 20 metara.

Kada se sve činilo gotovim, novi gol je postigao i Nikola Stanković, koji je tako došao do svoja prva dva gola u dresu crveno-belih.

Video: Delije protiv Novog Pazara vijorile baklje i zastave, skandirali Ratku Mladiću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA