≫ 

Samo je Ronaldo još iznad Benzeme: Real dao šest, Francuz stao uz rame sa legendarnim Raulom

Luka Jović je uspeo da upiše asistenciju

  • 5
karim benzema Foto: Tanjug/Ap

Najbolja sezona krijere za Karima Benzemu postala je još bolja, još efikasnija u četvrtak uveče sa novim golom nezaustavljivog momka iz Liona. Madriđani su do nogu potukli Levante u meču Primere 6:0, a Francuz je svoje ime ugravirao u klupske almanahe.

Ovaj gol, ukupno 44. ove sezone u svim takmičenjima, doneo mu je još jedan pomak na večnoj listi najvećeg kluba na svetu - izjednačio se sa legendarnim Raulom Gonzalesom sa 323 pogodaka u dresu slavnog kluba.

Nedodirljiv će do daljeg, do nekog novog superstara posle Benzeme, biti Kristijano Ronaldo koji je daleko iznad svih sa 451 golom za "Kraljevski klub".

Benzema je od dolaska u klub uspeo da pretekne neka od najslavnijih imena Reala, poslednjeg Alfreda Di Stefana, i bilo je samo pitanje vremena kada će stati uz rame i sa kulrnim Raulom koji je dugo bio nedostižan, sve do pojave Ronalda, potom i njegovog naslednika Benzeme.

Karimu je pogodak u 19. mintu meča sa Levanteom bio 44. ove sezone u svim takmičenjima, u 44. utakmici, 27. u Primeri, uz 15 koliko je dao u Ligi šampiona i dva u Superkupu Španije.

Real i Benzema su večerašnjom pobedom koja njima ne znači apsolutno ništa zbog činjenice da su već obezbedili titulu, ujedno "pogurali" Levante u Segundu.

Osim Benzeme, strelci za Anćelotijev tim bili su Mendi, Rodrigo i Vinisijsus u tri navrata, pri čemu je jedan pogodak postigao na asistenciju srpskog napadača Luke Jovića. Srbin ni ovog puta nije imao sreće da se upiše u strelce.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    12. maj 2022 | 23:43

    Ronaldo je 80-90% golova dao ekipama koja su borila za opstanak ili sredine tabele,punio svoj ego i izivljavao se nad njima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA