≫ 

Sahrana Ivice Osima danas u Sarajevu: Komemoraciji prisustvuju Piksi, ali i hrvatski selektor

Legenda jugoslovenskog fudbala preminula je 1. maja u austrijskom Gracu

  • 10
Ivica Osim Foto: MN Press

Sahrana čuvenog bosansko-hercegovačkog fudbalera i stručnjaka Ivice Osima biće obavljena danas od 14.00 časova na Gradskom groblju "Bare" u Sarajevu, a najavljen je dolazak mnogobrojnih legendi jugoslovenskog fudbala.

Komemoracija će biti obavljena već od 11.00 časova u prostorijama Narodnog pozorišta u Sarajevu. Iako je već ranije bio isplaniran i ispraćaj sa stadiona "Grbavica" u 12.30 časova, on je u međuvremenu otkazan zbog loših vremenskih uslova, odnosno ogromne vrućine koja je prognozirana za prestonicu susedne zemlje.

Dolazak na komemoraciju potvrdili su već legende Željezničara - Enver Hadžiabdić i Mehmed Baždarević, potom bivši kapiten Sarajeva - Faruk Hadžibegić, legenda Partizana - Nenad Bjeković, tehnički direktor reprezentacije Japana - Jasuhari Sorimači, čuveni hrvatski kapiten - Zvoko Boban... Biće u tu i brojni Hajdukovi asovi poput Zorana Vulića, Zlatka Vujovića, Alena Boškića, dok posebnu pažnju privlaći boravak Dragana Stojkovića-Piksija, aktuelnog selektora Srbije.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Football Association of Serbia (@fudbalskisavezsrbije)

On je bio jedan od ključnih igrača Jugoslavije pod Osimovim vođstvom. Očekuje se da tu bude i njegov kolega sa klupe Hrvatske, Zlatko Dalić.

Prisetimo se, Ivica Osim preminuo je 1. maja ove godine u svom domu u austrijskom Gracu, gde je proveo jedan deo svog života i gde je takođe ostavio trag i u fudbalskom smislu.

Video: Preminuo je legendarni Ivica Osim

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CHE

    14. maj 2022 | 09:16

    POČIVAJ U MIRU VELIKI ČOVJEČE.

  • Buki

    14. maj 2022 | 10:08

    Delo I veliki lik Ivice Osima ostace upamceno. Najbolji u svemu su gradili zajednistvo, najgori su ga razbijali.

  • Lun

    14. maj 2022 | 09:50

    Pocivaj u miru legendo i dobri treneru, svaka cast za sve sto si uradio a uradio si mnogo jer ti se mnogi klanjaju na uspehu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA