≫ 

Ljute li se Pazarci na UEFA? Ekspresno saopštenje: "Najviše smo kažnjavani klub, a igrali smo najpoštenije"

Problem je u tome što je sama UEFA reagovala na meč prvo, da bi usledila reakcija FSS-a na taj glas

  • 15
FK Novi Pazar Foto: MN press

Nakon UEFA dojave i sumnje o nameštanju meča, te nakon uslovne kazne FSS-a, oglasio se klub Novi Pazar koji je sada saznao i da će iz evropske krovne kuće biti tu i posmatrač na susretu protiv Radnika iz Surdulice.

Ove subote oglasio se i Upravni odbor FK Novi Pazar javnim saopštenjem, a povodom, kako su naglasili, “naručenog i plaćenog teksta u jednom dnevnom listu”.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Povika na vuka, a lisica meso jede. Tako bi se u najkraćem mogla opisati kampanja koja se vodi protiv FK Novi Pazar poslednjih dana, a čiji je vrhunac dostignut u jednom dnevnom listu, gde se pod sumnju stavlja utakmica između Novog Pazara i Radnika.

Dešava se scenario, identičan nedavnom, kada je Novi Pazar kažnjen pred važnu utakmicu sa Metalcem. Sada se iznose slične optužbe pred isto tako bitnu utakmicu sa Radnikom.

Zar je moguće da je od toliko klubova, koji se bore za opstanak, Novi Pazar jedina tema? I to od onog trenutka od kada je poslednje mesto na tabeli prepustio drugima. Dok smo bili na začelju i već viđeni putnici za niži rang, nikome nije smetao ni Novi Pazar, ni njegovi rezultati, niti je ijedna utakmica bila pod sumnjom. Onog trenutka kada su drugi klubovi, koji sebe smatraju bogom danim da igraju u Superligi, došli u opasnu zonu, onda su sva oružja uperena prema Novom Pazaru.

Kako to da je sporan i rezultat i 1:1 kod kuće i kad na strani izgubimo 2:0? Kojim rezultatom treba da bude završena utakmica da bi neko bio zadovoljan i srećan? Napišite nam taj rezultat.

Igrali smo najpoštenije i najčasnije celo prvenstvo, bili dugo na poslednjem mestu, najviše smo kažnjavan klub, čak šest utakmica smo igrali bez prisustva publike. Pored Crvene zvezde i Partizana imamo najbrojnije navijače, ali to nekome nije dovoljno i zato žele da vide Novi Pazar van Superlige.

Svesni smo da nismo dobrodošli, svesni smo da su svi protiv nas – i javnost i mediji i većina klubova, i jedino što možemo jeste da se na terenu borimo protiv ovih nepravdi. Pozivamo sve da da dođu i da gledaju i ovu i svaku narednu utakmicu u Novom Pazaru, ali ovde je jasno da to nije tema. Tema je da se prikriju svi drugi rezultati i to onih koji su zaštićeni i odabrani, i koji imaju uticaj u savezu, a Novi Pazar nema ništa od navedenog piše u javnom saopštenju Upravnog odbora FK Novi Pazar.

Problem je u tome što je sama UEFA prvo reagovala na meč sa Radnikom, da bi usledila reakcija FSS-a na taj glas, tako da je Pazarcima ovaj slučaj serviran sa viših instanci, sa evropskog nivoa.

Video: Kakva greška golmana TSC-a, izleteo na pola terena pa primio gol

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PINOKIO

    14. maj 2022 | 13:13

    DAAADAAAA. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣. PA KAKO TO KAO 10.IZ LIGE SRBIJE UĐOSTE U PINPONG LIGU? POŠTENO.

  • Liki

    14. maj 2022 | 14:02

    Bolje posaljite posmatrace u Partizan I Fss. Pitajte gde su bivsi presednici Fss Karadzic I Kokeza.

  • Zemunac

    14. maj 2022 | 13:25

    FK Novi Pazar je klub koji decenijama na pritisak ostaje u Super ligi i koji je nekada sa patoloskom pricom o ugnjetavanju zbog nacionalnosti preskakao rangove da bi se docepao elitne lige. Gledanje kroz prste i precutno odobravanje FSS rukovodilaca koji su, kao sto se i dokazalo, bili sve samo ne fudbalski radnici je i dovelo do toga da se klubovi se javno zale i kukaju jer su otkriveni u namestanjima. Ono sto je najtuznije, otkriveni su od fudbalskih institucija, ali ne FSS vec FIFA i UEFA. Dokle god se lokalni serifi budu tolerisali, kako u Novom Pazaru, Vranju, Surdulici, Novom Sadu...i mnogim drugim regionalnim organizacijama FSS, imacemo sve vecu bruku i malverzacije. NIKO nece da se obracuna sa kriminalom i korupcijom u fudbalu, jer da hoce, ne bi nam osudjivani robijasi vodili klubove. A ima ih, pobrojati ih ne mozemo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA