≫ 

Telegraf u Sarajevu: Milošević, Musemić i Šabanadžović se oprostili od Osima, biće večno upamćen

Mnogi ljudi iz sveta sporta bili su prisutni na komemoraciji legendi Jugoslavije

  • 0

Čuveni Ivica Osim danas će biti sahranjen na Gradskom groblju u Sarajevu, a pre samog čina upriličena je i komemoracija u sarajevskom Narodnom pozorištu, kojoj su prisustvovali mnogobrojni poznati sportisti, muzičari, glumci...

Između ostalih je tu bio i nekadašnji trener Partizana, Savo Milošević, koji je izjavio da mu je teško pao odlazak velikog trenera.

- Mnogo teško zaista... Verovatno jedan od najvećih trenera na ovim prostorima u istoriji, rezultatski i u svakom smislu je bio preteča modernih trenera. Mnogo je pažnje posvećivao direktnom radu sa igračima, što je dovodilo da njegovi igrači pružaju maksimum na terenu, što je suština trenerskog posla.

Kaže da nikada nije podlegao bilo kakvom pritisku.

- Bio je veoma značajan, najviše zbog toga što je od početka do kraja ostao svoj. Nije se povinovao raznim vetrovima. Imao je svoju liniju, nije pogledao nikada pritisku, to ga izdvaja od svih drugih, taj stav i karakter koji je imao. Kada taj karakter prenesete na igrače na terenu, dobijete pravu formulu.

Video: Savo Milošević o Ivici Osimu kao inovatoru i pokretaču

Za novinare je pričala i legenda bosansko-hercegovačkog fudbala, Husref Musemić koji je istakao kako je u poslednje vreme gledao mnoge njegove intervjue i podsećao se njegovog života.

- Bilo bi potrebno mnogo vremena da ispričamo šta je uradio za svog života, kroz trenerski posao i igračku karijeru. Prvo je veliki čovek, a onda sportista. Jako puno je uradio za BiH u najtežim momentima, sećaćemo se po jako puno dobrih stvari. Gledao sam neke njegove intervjue od ranije. Svaka izgovorena reč imala je poruku. Svakako veliki gubitak za fudbal.

Posebno mesto u srcu Osim zauzima kod Refika Šabanadžovića, inače nekadašnjeg igrača Želje.

- Sigurno, ja sam kao dečak došao sa 17-18 godina i gospodin Ivica Osim me je doveo u Željezničar. Ovo je veliki gubitak za BiH i grad Sarajevo, nadamo se da će se ulica pored stadiona nazvati po njemu i stadion Grbavica da ponese ime po njemu. Mislim da svojim delima i sve što je uradio, da je to zaslužio.

Video: Bivši igrači Sarajeva, Želje i Crvene zvezde odali počast svom fudbalskom ocu Ivici Osimu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA