≫ 

Huligani divljali u BiH, pogodili dvojicu igrača Sarajeva, meč na "Pecari" nije ni završen

Medveđu uslugu učinili su svom klubu navijači Širokog Brijega koji su izazvali prekid u momentu dok je njihova ekipa vodila 2:0

  • 2
široki brijeg Foto: krkaprka990/58 subscribers

Utakmica 31. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Širokog Brijega i Sarajeva prekinuta je pri rezultatu 2:0 za domaće, ali će im ona gotovo sigurno biti oduzeta i dodeljena gotima, zbog ispada huligana kluba sa "Pecare".

Naime, pred sam kraj meča "navijači" Širokog Brijega su predmetima "zasuli" igrače Sarajeva, a najgore su prošli Amer Dupovac i Hamza Čataković, kojima je ukazivana pomoć. utakmica je u tom trenutku prekinuta, igrači su se povukli u svlačionice, odakle se nisu ni vraćali - gosti su zvanično obavestili sudije i delegata da ne žele da igraju u uslovima gde im je ugrožena bezbednost.

Glavni arbitar je postupio po propisima i prekinuo meč.

- Nakon što su, s tribina stadiona Pecara, pogođena dva igrača Hamza Čataković i Amer Dupovac, utakmica NK Široki Brijeg - FK Sarajevo je prekinuta pri rezultatu 2:0 za NK Široki Brijeg. Bordo tim je odlučio da se neće vraćati na teren - saopšteno je iz FK Sarajevo.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA