≫ 

Stanojević pred Voždovac: "Neka pokleknu sutra, a zablistaju protiv Zvezde"

Ovo je plej-of, svako svakog može da pobedi i nije lako da neki tim dobije sve mečeve, pa razumem da su optimisti kao i mi uostalom, kaže trener crno-belih

  • 24

Otkako je Aleksandar Stanojević seo na klupu Partizana, tim iz Humske u pet međusobnih mečeva ne zna za poraz od Voždovca (16:0 gol-razlika), ali će sutrašnji duel na “krovu” (16.30, Arena sport Premijum 1) svakako imati specifičnu težinu, jer i domaćinu i gostu, uz različitih pobuda, “igra” samo pobeda. Izabranici Aleksandra Linte "jure" izlazak u Evropu, crno-beli, pak, žele da ostanu u trci za šampionsku titulu i nadaju se da će “zmajevi” pokleknuti sutra, ali i “poleteti” u narednom duelu sa Crvenom zvezdom koji bi ih primakao cilju.

Otuda iz tabora Partizana i optimistične najave, uz puno poštovanja i lepih reči i na račun Voždovca.

- Raduje me učinak od pet uzastopnih pobeda protiv Voždovca, ali ne volim da pričam o tome, jer svaki meč je nešto novo. Voždovac je ozbiljan tim, pogotovo na njihovom stadionu, no, nijedan meč nije lak, nekada smo dobijali utakmice ubedljivije nego što je bilo stanje stvari na terenu, međutim, razume se da sam zadovoljan što smo ih pobedili u nekoliko prethodnih duela – kaže Aleksandar Stanojević.

Brine li vas nešto lošija realizacija u mečevima sa Vojvodinom, u prvenstvu i Kupu, iako ste imali pregršt prilika?

- Nije prijatno kada promašite toliki broj prilika, ali sa druge strane smo bili opasni, konstantno pritiskali i ugrožavali gol rivala. Zato nisam zabrinut, iako smo pričali posle mečeva, radili analizu situacija gde nismo postigli golove, kako smo dolazili do prilika. Mnogo puta se događalo da na kraju tim koji ne postigne golove iz takvih prilika ne pobedi, zato smo sve analizirali i ukazali na propuste. Ne mogu da kažem da smo imali loš dan, jednostavno desilo se da nismo postizali golove, pa onda Mening postigne sjajan pogodak. To je fudbal...

Partizan - Vojvodina Foto: MN Press

Voždovac igra napadački fudbal, odgovara li to Partizanu, jer se mahom većina ekipa u ligi brani?

- Imaju prepoznatljiv stil, pokazali su se i dokazali više puta. Ne brane se gotovo nikada, već imaju svoj stil igre ko god bio na drugoj strani terena i nama to svakako odgovara, jer ima više prostora za igru. Svaki meč je opet poseban, sada se bore za Evropu i pobeda im je neophodna, pa verujem da neće biti kalkulacija, već više rizika, što je slučaj i sa nama, pošto je i nama uspeh preko potreban. Menjaju sisteme tokom meča, no, način i model igre ne menjaju.

Sa "krova" najavljuju da će pomrsiti račune večitima u borbi za Evropi. Smatrate li da je to realno?

- Naravno da jeste, zašto da ne?! Voždovac može uvek da iznenadi na svom terenu, negde se i nadamo neće savladati nas, ali hoće našeg najvećeg rivala u sledečem kolu. Ovo je plej-of, svako svakog može da pobedi i nije lako da neki tim dobije sve mečeve. Prirodno je i što su pred naš međusobni meč optimisti, jer igraju na svom stadionu, biće i vrućina, veštačka trava, sve im to daje razloge da se nadaju i istraju u svojoj borbi za Evropi, kao i nama uopstalom.

Dobili ste ovacije u Humskoj posle eliminacije Vojvodine u Kupu. Da li vam je drago zbog podrške navijača?

- Uvek mi je drago, iako mi nije prijatno da to komentarišem. Bodrili su nas sjajno, ali ću istaći nešto što nisam posle duela sa Novosađanima, a trebalo je svakako. Početak utakmice, dok je trajala himna kluba je bio neverovatan, potom i podrška kada smo promašili sve one prilike, a potom i u 75. minutu kada se meč lomio, navijači su nam pomogli i vodili nas do finala Kupa. Zahvalni smo na tome, mnogo je značilo igračima, bili su stoprocentno uz nas sve vreme – zaključio je Aleksandar Stanojević.

Video: Stanojević ne veruje šta vidi, pobesneo načisto posle bačene kontre 6 na 1

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    15. maj 2022 | 18:00

    Побогу, може ли овај Шамрок једном да не помене Звезду у својим тупавим изјавама!??

  • Partizan BG

    15. maj 2022 | 20:35

    Ni jednu jedinu izjavu do sada nisi dao a da nisi spomenuo Zvezdu... pa da li ti imaš obraza...

  • Lun kralj ponoći

    15. maj 2022 | 18:13

    A gde ti je košulja bela svilena što kopča na leđima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA