Srbi šampioni širom Evrope: Tadić vodio Ajaks do titule, Grujić i Porto slave, Andrić osvojio Hrvatsku...

Uspešna sezona za srpske reprezentativce i internacionalce

  • 8
Dušan Tadić, Luka Jović, Marko Grujić,  Komnen Andrić Foto: Tanjug/AP, MN Press

Naši fudbaleri radovali su se širom Evrope, podizali pehare i kitili se slavom. Čak 11 nacionalnih šampiona ima makar jednog Srbina u svojim redovima, a svakako prednjači Dušan Tadić koji je sa kapitenskom trakom odveo Ajaks do nove titule šampiona Holandije.

Tadić je bio pravi lider "kopljanika", deo tima koji se nije menjao niti jednog sekunda. Na kraju, ponovo je bio jedan od najboljih igrača holandskog prvenstva.

Iz "lige petice" dolazi jedan srpski šampion - Luka Jović je sa Real Madridom osvojio Primeru, iako se ne može baš reći da je dobio prikladnu minutažu u "kraljevskom" klubu. Ipak, i njemu ide udeo uspeha velikog španskog giganta koji je ove godine dominantno istrčao ispred Barselone, Atletika i Sevilje.

Darko Lemajić slavi titulu sa Gentom, i to duplu, dok su prvaci sa svojim klubovima postali i Željko Gavrić (Ferencvaroš u Mađarskoj), Ivan Šaponjić i Aleksandar Čavrić (Slovan u Slovačkoj), te Nikola Boranijašević (Cirih u Švajcarskoj).

U žestokoj konkurenciji, Marko Grujić je sa Portom ove godine nadjačao i Benfiku i Sporting, a ostali su mogli samo da gledaju u leđa srpskom veznjaku.

Što se tiče regiona, Komnen Andrić je kolo pre kraja učestvovao u još jednoj kockici dominacije Dinama iz Zagreba koji će protiv Hajduka iz Splita na zatvaranju hrvatskog elitnog takmičenja proslaviti šampionski naslov.

Slobodan Jakovljević je sa Zrinjskim ostavio u prašini sve ostale pretendente na titulu u prvenstvu Bosne i Hercegovine, jer je tim iz Mostara već odavno kaparisao prvo mesto u tom takmičenju.

Trofej nacionalnog prvaka će biti u rukama Marka Zoćevića i Filipa Kneževića koji su sa Sutjeskom postali šampioni Crne Gore, te trojac Saša Marković i Vukašin i Aleksandar Jovanović koji su sa Apolonom na Kipru.

Ovaj dugi niz slave bi mogao da se nastavi ukoliko Ognjen Mudrinski i Đorđe Ivanović budu uspeli da sa Mariborom izguraju do titule prvaka Slovenije.

Video: Komnen Andrić slavi titulu sa Dinamom uz srpske fore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dzoni

    16. maj 2022 | 12:19

    Aleksandar Mitrovic sampion sa fulamom…

  • Bg

    16. maj 2022 | 12:41

    Bas je Jovic doprineo Realu 😂😂😂😂

  • DDF

    16. maj 2022 | 12:31

    Jedina titula vredna pomena je Tadiceva sa Ajaksom,svi ostali igraci ucestvovali su sa malom(Grujic-Porto)ili minimalnom minutazom(Jovic-Real),ostalim malim ligama ne vredi pricati o prvenstvima sa 2-3 malo jacim utakmicama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA