≫ 

Top 5 transfera srpskih fudbalera koji bi mogli da budu "bombe" prelaznog roka

Posle Vlahovića, koji je to učinio na zimu, i na leto bi neko od srpskih fudbalera mogao da obeleži transfer period

  • 5

Srpski fudbaleri bi ovog leta mogli da budu neke od najvećih transfer "bombi", pošto su za neke od njih zainteresovani velikani evropskog fudbala.

Dušan Vlahović je obeležio zimski prelazni rok i bio je ubedljivo najskuplje pojačanje u januaru u celom svetu, a ovog leta bi još neki Srbi mogli da mu se pridruže, jer Juventus razmatra nekoliko srpskih igrača kao pojačanje.

Pre svih, to je Sergej Milinković Savić, koji je velika želja Stare torinske dame, a nedavno je i Dragan Stojković Piksi otvoreno savetovao SMS-a da pređe u Juve.

Dušan Vlahović, Sergej Milinković Savić, Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Kočnica u transferu sjajnog srpskog veziste može da bude predsednik Lacija, Klaudio Lotito, koji je poznat kao težak pregovarač, a koji je pre nekoliko sezona, kako kaže, odbio ponudu veću od 100 miliona evra.

Ipak, sada su posle pandemije pale cene obeštećenja, a za Sergeja sada Lacio traži oko 70 miliona evra, što takođe nije mala cena, ali su mnogi klubovi spremni i da je plate. Među njima je Juventus, ali postoji interesovanje i Mančester junajteda, PSŽ-a i Milana, Intera).

Još jedan Srbin je interesantan Juventusu, u pitanju je Nikola Milenković iz Fiorentine. Klub iz Toskane je navodno spreman da pristane na ponudu od 20 miliona evra, jer Milenkoviću sledeće sezone ističe ugovor i već na zimu bi mogao da dogovori transfer u drugi klub bez obeštećenja. Pored Juventusa, Milenković je interesantan i Mančester junajtedu, Milanu i Vest Hemu.

Nikola Milenković, FK Fiorentina Foto: Profimedia/Giuseppe Maffia/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Filip Kostić je ove sezone eksplodirao u Ajntrahtu, a to je rezultiralo i u igranju finala Lige Evrope, gde je na putu do završne utakmice Kostić dao ogroman doprinos, a utakmicu karijere odigrao je na Kamp Nou protiv Barselone, kada je sa dva gola srušio giganta i glavnog favorita.

Filip Kostić Foto: Tanjug/AP

Kostić je i u naprednim statistikama jedan od najproduktivnijih igrača u najjačim ligama, pa nije iznenađenje što ga žele mnogi veliki klubovi. Nedavno se pisalo o Interu, a takođe su zainteresovani i Totenhem, Lacio i Roma. Cena obeštećenja mogla bi da se kreće oko 30 miliona evra.

Luka Jović dobio minute protiv Atletiko Madrida Foto: Tanjug/AP

Luka Jović će ovog leta najverovatnije promeniti sredinu. Gotovo izvesan dolazak Kilijana Embapea dodatno će ugasiti i ovako mali prostor koji je dobijao u Real Madridu, pa je traženje nove sredine jedina logična opcija za srpskog napadača.

Nedavno su nemački i španski mediji objavili da je najrealniji povratak u Nemačku i to u Borusiju iz Dortmunda. Pisalo se da ga razmatra i Bajern iz Minhena, a kao navodna opcija je i Arsenal.

FK Crvena Zvezda - FK Čukarički Foto: Nikola Tomić

Što se tiče naše lige, jedno od imena koje bi moglo da se istakne jeste Strahinja Eraković, koji je skrenuo pažnju na sebe ove sezone, posebno dobrim igrama u večitim derbijima i u Evropi. Zvezda je za Erakovića već odbila ponudu od 4 miliona evra od Hal Sitija, a za njega se prema pisanjima uticajnih italijanskih medija interesuju i velikani poput Milana i Mančester junajteda.

Video: Da li je ovo penal za Napredak protiv Zvezde? Lopta pogađa Erakovića u lakat, VAR nije pozvan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eeeeee, cime se vi bavite ???

    17. maj 2022 | 17:23

    Teska prica

  • juvesurdulica

    17. maj 2022 | 18:43

    od kad to surdulica ima veliek pare da kupi jovica..njegov domet kao i svih koji odi iz opajdare je surdulica , kina jemen ili tunguzija...igraci iz laznog prvaka nemaju nikakvu tezinu za neki bitan ugovor..jasno ko dan

  • trtoje

    31. maj 2022 | 10:05

    jovicu je najpametnije holandska liga,psv ili ajaks.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA