"Ne mogu više, želim život bez bolova, želim da mogu da šetam sa sinom": Povlači se legendarni slovački štoper

Martin Škrtel je najdublji trag u karijeri ostavio igrajući za Liverpul

  • 1
FC FK Mančester Junajted -Bašakšehir Foto: Tanjug/AP

Legendarni štoper reprezentacije Slovačke, ali i nekadašnji fudbaler Liverpula, Martin Škrtel (37) odlazi u penziju na kraju sezone, prenose slovački mediji.

Škrtel koji nastupa za ekipu Spartaka iz Trnave istakao je na konferenciji za medije pred poslednje kolo u sezoni protiv Dunajske Strede biti poslednje i za njega u njegovoj profesionalnoj karijeri, jer kako kaže, ne može više da trpi bolove.

- Dolaskom u Trnavu ispunio sam svoj san. Mislim da i u ovim godinama mogu doprineti ekipi i igrati na najvišem nivou. Ipak, imam probleme sa leđima. Ograničavaju me u igranju fudbala, ali i u mom životu. Ne sećam se dana bez bola, poslednjih meseci sam trenirao sam i borio se tabletama i inekcijama - rekao je Škrtel, koji je nastavio.

- Teško mi je bilo da prepešačim 100 metara sa svojim sinom, bol je prevelika. Najteže mi je da trčim, da skačem i da se borim sa protivnicima. To je sve potrebno u fudbalu, a ja to ne mogu da pružim. Zbog toga, odlučio sam da će utakmica protiv Strede biti poslednja u mojoj karijeri - rekao je Škrtel sa suzama u očima.

Slovački mediji tvrde da je Škrtel ozbiljan u ovoj nameri, te da ne namerava da je promeni krajem sezone, jer su bolovi ti koji mu stvaraju probleme.

Osim Liverpula, Škrtel je nastupao i za Zenit, dok je kasnije igrao i za Fenerbahče i Bašakšehir. Martin je u karijeri i zabeležio preko 100 nastupa za repreznetaciju Slovačke - 106 nastupa, a postigao je šest golova.

Video: U grotlu kopa Delija: Kada je Milojević prišao...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BralE

    18. maj 2022 | 10:20

    Ova informacija me je zaista šokirala. Čovjek ima tek 37 godina i igra u top ligi i onda kao grom iz vedra neba, najavi da se oprašta od fudbala… wtf!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA