≫ 

Gde poslednje kolo odlučuje prvaka? Goreće Srbija, Engleska, Italija, Belgija...

Samo je u pet liga ostala neizvesnost

  • 10
FK Crvena zvezda - FK Partizan Foto: Marko Jovanović

Do kraja vikenda je preostalo da se završi još nekoliko liga širom Evrope, a naša Superliga je jedana od pet u kojima još nije rešeno pitanje šampiona.

Konačan odgovor dobićemo posle mečeva večitih u subotu, kada Crvena zvezda dočekuje Voždovac od 18.30, a u isto vreme, nekoliko stotina metara dalje Partizan dočekuje Radnički iz Niša.

Zvezda je u mnogo boljoj situaciji, jer sve zavisi od njih. Crveno-belima je dovoljan i bod da dođu do trijumfa, a da bi Partizan došao do trijumfa, potrebno im je da pobede Radnički, a da Voždovac pobedi Crvenu zvezdu.

Poslednje kolo: Subota 21. maj

Crvena zvezda - Voždovac 18.30

Partizan - Radnički Niš 18.30

Standings provided by SofaScore LiveScore

Serija A

I u Italiji je potpuna neizvesnost pred poslednje kolo, gde je samo pitanje ko će od milanskih rivala doći do pehara. Milan je u boljoj situaciji, ima sve u svojim rukama i dovoljan mu je remi u poslednjem kolu na gostovanju Sasuolu, pošto imaju dva boda prednosti u odnosu na Inter, kao i bolji međusobni skor koji je odlučujući ako su ekipe izjednačene.

Inter u poslednjem kolu igra protiv Sampdorije na svom terenu, a za titulu im je potrebna pobeda i poraz Milana.

Poslednje kolo, 22. maj:

Sasuolo - Milan 18.00

Inter - Sampdorija 18.00

Standings provided by SofaScore LiveScore

Premijer liga

Definitivno će oči mnogih ljubitelja fudbala biti uprte ka Ostrvu od 17.00, kada se igra poslednje kolo Premijer lige. Razlika između Mančester Sitija i Liverpula je samo jedan bod, a odlučujuća je gol razlika ukoliko ekipe budu izjednačene. Siti je i tu znatno bolji, jer ima šest golova bolji skor od Liverpula.

Mančester Siti na svom terenu dočekuje Aston Vilu, koju sa klupe predvodi Stiven Džerard, legenda Liverpula koja tokom igračke karijere nije uspela da se domogne pehara sa Redsima, ali će sasvim sigurno biti motivisan da bar na ovaj način pomogne svom klubu da dođe do pehara i saplete velikog rivala.

Liverpul će pomno pratiti situaciju sa Etihada, nadajući se kiksu Sitija, a u isto vreme će igrati protiv Vulverhemptona na svom terenu.

Poslednje kolo, 22. maj

Mančester Siti - Aston Vila 17.00

Liverpul - Vulverhempton 17.00

Standings provided by SofaScore LiveScore

Belgija

Ostalo je još jedno kolo u Belgiji. Briž ima pol poziciju, pošto ima tri boda prednosti u odnosu na Union, a u poslednjem kolu na svom terenu dočekuje Anderleht i dovoljan mu je bod da osvoji pehar. Šansu ima i Union, koji dočekuje Antverpen u poslednjem kolu, a da bi osvojio titulu potrebna mu je pobeda i poraz Briža. U tom slučaju će biti izjednačeni na tabeli, ali bi Union bio u prednosti, jer je u regularnom delu šampionata imao bolji skor.

Poslednje kolo, 22. maj:

Union - Antverpen 16.00

Briž - Anderleht 18.30

Standings provided by SofaScore LiveScore

Slovenija

Prvaka Slovenije će takođe odlučiti poslednje kolo. Bitka se vodi između Maribora i Kopera. Maribor je u prednosti, pošto ima jedan bod više od rivala. U poslednjem kolu gostuje Muri, dok Koper gostuje Bravu.

Maribor ima bolji međusobni skor, tako da je Koperu neophodna pobeda u poslednjem kolu ukoliko želi da se nada tituli, a uz to i da Maribor ne pobedi Muru.

Maribor do titule može ukoliko pobedi, ali i u slučaju remija i poraza, ali u tom slučaju Koper ne sme da pobedi.

Poslednje kolo, 22. maj

Mura - Maribor 17.30

Bravo - Koper 17.00

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: PVO Delije: Ovakva pirotehnika na Marakani još nije viđena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beograd Srbija

    18. maj 2022 | 13:42

    Kakva neizvesnost ? Titula ostaje u Srbiji , samo se nezna kada će hrvatski Tudjmanov klub da se vrati svojoj domovini Hrvatskoj

  • Kizo

    18. maj 2022 | 13:25

    Pa u Srbiji se postaje prvak na izborima.

  • Najgori su

    18. maj 2022 | 12:59

    Ovi sto pisu da kao gorece, sta ce goreti u namestenim ligama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA