≫ 

Finale LE između Ajntrahta i Rendžersa utiče i na srpski fudbal: Evo za koga treba da navijamo!

Iako u Ajntrahtu imamo srpskog reprezentativca, za srpski fudbal je bolje da se do pehara domogne Rendžers

  • 8
Fudbal UEFA Liga Evrope Crvena Zvezda Glazgov Rendžers

Foto: MN Press

Veliko finale Lige Evrope igra se večeras u Sevilji na stadionu Ramon Sančez Pishuan od 21.00 i u njemu se sastaju Ajntraht i Rendžers.

Ko god pobedi u finalu obezbediće sledeće sezone grupnu fazu Lige šampiona, a ishod ovog finala mogao bi da utiče i na srpski fudbal.

Naime, već smo pisali da u slučaju da Rendžers osvoji Ligu Evrope, a da Ligu konferencija ne osvoji Lester (koji nije stigao do finala), osvajač Kupa ili vicešampion Srbije mogu da odu direktno u plej-of za Ligu Evrope.

Trenutno je situacija takva da je Zvezda na korak od titule i dovoljan joj je jedan bod na Marakani protiv Voždovca da se domogne titule, pa je realnije da će kao drugi na kraju završiti Partizan i da bi on mogao da ima pogodnosti ako Rendžers osvoji Ligu Evrope.

Međutim, to je samo jedan od uslova. Drugi je da Roma u petak u poslednjem kolu Serije A pobedom u Torinu overi direktan plasman u Ligu Evrope preko svog šampionata, a možda joj za to bude dovoljan, a može do direktnog mesta čak i u slučaju poraza, u zavisnosti od rezultata Atalante i Fiorentine, koji zaostaju za Vučicom jedan bod na tabeli.

Ukoliko Roma ne obezbedi direktno mesto u Ligi Evrope preko Serije A, onda bi za srpskog predstavnika bilo potrebno da Roma ne osvoji Ligu konferencija, već da to uradi Fejenord, koji je preko svog šampionata već obezbedio Ligu Evrope.

Ukoliko Rendžers osvoji Ligu Evrope, a nekoliko dana kasnije i Roma u Seriji A osigura Ligu Evrope, Srbija će i definitivno imati dva sigurna učesnika u nekom od evropskih takmičenja i sledeće sezone.

Video: Na poruku mira Delija, navijači Rendžersa odgovorili lomljenjem stolica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA